Τρίτη, 26η Οκτωμβρίου 2021  9:04 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 18:07

3+1 αυστηροί κανόνες για την ελληνική σημαία που ίσως δε γνωρίζεις!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σημαία της χώρας αποτελεί σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτησίας

Η ελληνική σημαία αποτελεί σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Ο συνδυασμός των χρωμάτων της, δηλαδή οι εννέα κυανές και οι λευκές οριζόντιες παράλληλες λωρίδες αντιπροσωπεύουν τις συλλαβές του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» ενώ παράλληλα θωρείται ότι συμβολίζουν τη θάλασσα και τους κυματισμούς της.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες για την ελληνική σημαία που ίσως δεν γνωρίζεις.

  1. Στη διάρκεια παρελάσεων, που πραγματοποιούνται εντός συνόρων, με την παρουσία άλλων σημαιών, η Εθνική Σημαία τοποθετείται στο δεξιό αυτών των σημαιών, ενώ παρουσία λαβάρων, τοποθετείται μπροστά και στο μέσο αυτών.
  2. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, η έπαρση της σημαίας τελείται κάθε μέρα στις 08:00 και παραμένει στη θέση της μέχρι τη δύση του ηλίου.
  3. Απαγορεύεται να ακουμπάει στο έδαφος και να αναρτάται σε εξώστες χωρίς λευκό κοντό.
  4. Κατά την έπαρση, υποστολή ή διέλευση της Εθνικής ή πολεμικής σημαίας με τη συνοδεία τιμητικής φρουράς, όλοι οφείλουν να στραφούν προς το μέρος της, να λάβουν τη στάση προσοχής και να αποδώσουν τον απαιτούμενο χαιρετισμό μέχρι την ολοκλήρωσή της.

pronews.gr

Διαβάστηκε 156 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα