Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:23 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 11:28

Εντυπωσίασε το φωτισμένο Αρχαίο Νεώριο των Οινιαδών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σίγουρα ήταν τυχεροί όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Αρχαίο Νεώριο των Οινιαδών.

Με αφορμή τη συναυλία τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Δήμου Μεσολογγίου και τη συνεργασία της Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας.

Τυχεροί όχι μόνο γιατί απόλαυσαν τη συναυλία του Στ. Κορκολή, αλλά και γιατί για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μια τέτοια εκδήλωση στο συγκεκριμένο χώρο.

Πρόκειται πράγματι για ένα μοναδικό μνημείο της περιοχής το οποίο αν και ήταν επισκέψιμο για πολλά χρόνια βρίσκονταν στην αφάνεια. Ή ενδεχομένως ζούσε στην σκιά του αρχαίου θεάτρου Οινιαδών. Και τώρα που το αρχαίο θέατρο αναστηλώνεται ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί και το Αρχαίο Νεώριο. Η εικόνα του φωτισμένου τη νύχτα μνημείου ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή. Αξίζουν αρκετά μπράβο και στο Δήμο Μεσολογγίου και στη Εφορεία Αρχαιοτήτων για την πρωτοβουλία τους, που φυσικά θα περιμένουμε να έχει συνέχεια.

Eφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 675 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.