Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:28 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 00:20

Κουρουπάκης: Η βελτίωση, το Αγρίνιο και το χανιώτικο μπάσκετ (VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Χανιώτης νεαρός σέντερ (19 ετών) παραχώρησε συνέντευξη στο mirrorsports.gr και στον Βασίλη Φουντουλάκη, όπου αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα και κατέθεσε απόψεις που θα συζητηθούν.

Μπορεί να είναι μικρός σε ηλικία αλλά ήδη έχει πολλές εμπειρίες και “εικόνες” που σίγουρα τον βοηθούν στο ξεκίνημα της καριέρας του, σε έναν πολύ δύσκολο χώρο, που γίνεται ακόμα πιο δύσκολος λόγω των συνθηκών (όχι ευνοϊκών) που επικρατούν στο ελληνικό μπάσκετ.

Για το νέο του ξεκίνημα στην καριέρα του στο Αγρίνιο: Πήρα μια απόφασή να κάνω κάτι καινούριο. Το συζήτησα με την ομάδα μου, τον Προμηθέα και τον πρόεδρο. Συμφωνήσαμε να πάω έναν χρόνο δανεικός εκεί για να πάρω χρόνο συμμετοχής. Αυτό έχει σημασία γα μένα. Το Αγρίνιο όπως και άλλες ομάδες ενδιαφέρθηκαν για μένα. Στο Αγρίνιο με έπεισαν ο ρόλος που μου δίνουν και ο προπονητής. Είναι μια σοβαρή ομάδα. Θα έχω βασικό ρόλο στην ομάδα.

Για το γεγονός ότι με το Αγρίνιο θα παίξει στην Α2: Είναι ένα κίνητρο για μένα να αποδείξω πολλά πράγματα, να βοηθήσω την ομάδα και να βοηθηθώ και εγώ. Και η Α2 είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με καλούς παίκτες και θα βοηθηθώ πολύ εκεί.

Οι στόχοι του Αγρινίου: Οι στόχοι είναι να κυνηγήσουμε τα play off. Μέσα από δουλειά, η ομάδα πήρε νέα παιδιά, θέλουμε να δέσουμε σαν ομάδα και βλέπουμε.

Τι ειπώθηκε με τον πρόεδρο του Προμηθέα Βαγγέλη Λιόλιο για τον δανεισμό του: Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο. Είπαμε να πάω κάπου να παίξω ώστε μετά να γυρίσω πιο έτοιμος να μπορώ να είμαι στην πρώτη ομάδα σε ενεργό πλέον ρόλο.

Ένας απολογισμός για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στον Προμηθέα: Η χρονιά δεν ήταν καλή για μένα. Είχα και έναν τραυματισμό. Περίεργη χρονιά και λόγω κορωνοϊού. Εγώ μπήκα Δεκέμβριο στο παρκέ λόγω του τραυματισμου μου. Είχαμε σκαμπανεβάσματα σαν ομάδα. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Τελείωσε η χρονιά όμορφα, τέταρτοι στην Α1, φιναλίστ στο Κύπελλο Ελλάδας. Προσωπικά έδωσα το 100%. Κατάφερα να βρω ρυθμό στο τέλος του πρωταθλήματος. Κράτησε λίγο. Κοιτάζω την επόμενη χρονιά.

Για τον Μάκη Γιατρά (προπονητής του στην ανδρών) και τον Ανδρέα Κεσαπίδη (προπονητής του στις μικρές ομαδες): Ο κόουτς με βοήθησε πολύ. Μου έδειξε εμπιστοσύνη. Με έβαλε να παίξω όποτε ήταν εφικτό. Μου μιλούσε, με συμβούλευε μας έδωσε ώθηση. Δεν έχω κανένα παράπονο. Ο Ανδρέας Κεσαπίδης ήταν σωστός προπονητής και λίγοπιο σκληρός γιατίέτσι έπρεπε. Έμαθα πολλά από τον κόουτς,έμαθα μπάσκετ. Ήταν σημαντικός για μένα.

Για τα στοιχεία στο παιχνίδι του που πρέπει να δουλέψει: Όλα τα στοιχεία! Ένας παίκτης πρέπει να είναι καλός αθλητής. Άρα πρέπει να δουλέψεις το σώμα και την αθλητικότητά σου και μετά την τεχνική σου για να είσαι έτοιμος και μετά η εμπειρία έρχεται με τους αγώνες. Η Α2 θα με βοηθήσει σε αυτό. Παίζουν έμπειροι παίκτες που θα μάθω πολλά πράγματα, με αυτούς τους αντιπάλους αλλά και στην προπόνηση. Θα μαθαίνω από τα λάθη μου.

Για ενδεχόμενο επιστροφής στην Κρήτη: Θα μου φανεί περίεργο το γεγονός αν προκύψει γιατί λείπω από πολύ μικρός. Είναι διαφορετικό να έρχεσαι για λίγο και να φεύγεις και διαφορετική αίσθηση να κάτσεις 1-2 χρόνια εδώ. Σίγουρα θα μου φανεί περίεργο.

Η γνώμη του για το ελληνικό μπάσκετ και το πώς συμεριφέρεται στους νέους Έλληνες παίκτες: Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Μας επηρεάζουν οι άσχημες συνθήκες. Για αυτό πολλοί παίκτες μας πάνε στο εξωτερικό. Θεωρούν ότι εδώ δεν μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Μας απασχολεί πολύ και τους νέους και τους μεγαλύτερους.

Για το κίνητρο της Εθνικής ομάδας: Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο. Προσωπικά έπαιξα στην Εθνιική Παίδων και ελπίζω του χρόνου να είμαι στην Νέων Ανδρών. Η Εθνική είναι μεγάλο κίνητρο, να εκπροσωπείς το εθνόσημό σου. Δουλεύω μέσα μου και στο γυμναστήριο και στα παιχνίδια για να προσπαθήσω να είμαι στην τελλική 12άδα στην Νέων Ανδρών και αργότερα φυσικά μεγάλος στόχος η ανδρών. Σε ό,τι αφορά την ανδρών δε φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο επειδή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες και παίζουν πολλοί ξένοι. Αυτός είναι ο λόγος. Την εμπιστοσύνη φυσικά την κερδίζεις μέσα στο γήπεδο. Είναι πολλές οι παράμετροι που επηρεάζουν.

Τη γνώμη για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν στην Α1: Ήταν σαν ένα κομμάτι να λείπει. Η Α1 χωρίς Ολυμπιακό είναι σχεδόν μισή. Τώρα θα ανέβει το επίπεδο, που επιστρέφει ο Ολυμπιακός. Θ αανέβει ο ανταγωνισμός. Έχει λείψει από το πρωτάθλημα.

Τα πρότυπά του Κουρουπάκη: Από πρότυπο νοοτροπίας μου άρεσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Παικτικά μου άρεσε ο Ντε Μάρκους Κάζινς που παίζει στο ΝΒΑ.

Για τα άδεια φέτος γήπεδα λόγω κορωνοϊού: Πολύ περίεργο συναίσθημα. Παίζαμε επίσημα ματς και στην Ευρώπη και ήταν σα να παίζουμε φιλικά, σαν να κάνουμε προπόνηση. Ήταν πολύ άσχημο.

Δείτε σε βίντεο την αναφορά Κουρουπάκη για το χανιώτικο μπάσκετ!

Για το αν υπήρξε προσέγγιση από τα Χανιά που παίζουν στη Β’ Εθνική: Προτίμησα να πάω Α2 φέτος, αλλά, μεταξύ μας, ούτως ή άλλως, δεν υπήρξε κάποια σοβαρή προσέγγιση. Γενικά δεν ήταν στα πλάνα μου και μένα.

mirrorsports.gr 

Διαβάστηκε 677 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.