Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:58 πμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 21:20

8ος Κωπηλατικός διάπλους Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου: Το μεγαλύτερο κωπηλατικό γεγονός στη Δυτική Ελλάδα (Σαβ 21/8/2021 17:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 21 Αύγουστου  2021 – “Lagoon Crossing 2021 “   Open Canoe, Kayak, Sup & rowing  race 14Κm

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου διοργανώνει  το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 17.00, για 8η φορά τον Κωπηλατικό Διάπλου της Λιμνοθάλασσας.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

Ο κωπηλατικός διάπλους της Λ/Θ 2021 είναι αθλητική γιορτή, ανοικτός σε όλες τις ηλικίες και ιδιότητες , με οτιδήποτε κωπήλατο σκάφος  διαθέτουν και ο σκοπός του είναι η προβολή της Λιμνοθάλασσας  και η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στη περιοχή.

Η διαδρομή  των 14 εως 16 Χλμ , θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και έγινε μετά από αίτημα  πολλών παλαιών  συμμετεχόντων.  Στο κωπηλατικό  διάπλου μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Ιδιώτες , αθλητές  και όλες οι ηλικίες . Όσοι δεν έχουν δικό τους σκάφος θα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης  (πληρ. 6982310944).

Ο κωπηλάτης θα έχει την ευκαιρία να κωπηλατήσει εντός τμήματος του Εθνικού Πάρκου των  Λιμνοθαλασσών, να επισκεφτεί το ιστορικό νησάκι του Αι Σώστη με τον ομώνυμο φάρο, να θαυμάσει την πλούσια ορνιθοπανίδα του πάρκου, τις παραδοσιακές κατοικίες των ψαράδων στα διβάρια της Λ/Θ  καθώς και το μοναδικό Μουσείο Άλατος  στην Ελλάδα, εντός των Δημοτικών Αλυκών Τουρλίδας, όπου  θα είναι και το σημείο εκκίνησης και τερματισμού.

Επίσης  ο κωπηλάτης θα δει και θα μπορέσει να αξιολογήσει τις ανθρώπινες παρεμβάσεις σε ένα μοναδικό οικοσύστημα και να βγάλει από μόνος του τα συμπεράσματα του.

Η εκκίνηση του κωπηλατικού διάπλου θα γίνει το Σάββατο 21-8-21 στις 17,30 από τον χώρο του Μουσείου Άλατος εντός των Δημοτικών Αλυκών Τουρλίδας , στη συνέχεια οι κωπηλάτες θα κατευθυνθούν προς το νησάκι του Αι Σώστη, από εκεί θα κωπηλατήσουν προς το παραδοσιακό οικισμό της Τουρλίδας και στη συνέχεια μετά από 3 ώρες περίπου, θα τερματίσουν στο Μουσείο Άλατος , όπου θα γίνουν οι απονομές και η τελετή λήξης υπό το φως ενός εκπληκτικού ηλιοβασιλέματος.

Λεπτομέρειες  της προκήρυξης στο www.nommes.gr  και στο mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 730 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 21:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.