Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:26 πμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 18:03

"200 χρόνια απ΄την Ελληνική Επανάσταση..." Εκδηλώσεις στο Τρίκλινο Βάλτου (Φωτο -Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Με απόλυτη επιτυχία την 5 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η έναρξη εργασιών του Forum Τοπικής Ιστορίας με θέμα "Βάλτος & Επανάσταση" που έλαβε χώρα στο ακριτικό ορεινό χωριό της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας -Τρίκλινος ορεινού Βάλτου- Δήμου Αμφιλοχίας. Πρόκειται για μια σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων/ημερίδων, που έχουν προγραμματιστεί για το 2021 και θα διεξαχθούν στα χωριά του Δήμου Αμφιλοχίας.
 
Σε κοντινή απόσταση από την Ιστορική Γέφυρα Τατάρνας (Μαρδάχας) γιορτάστηκαν με λαμπρότητα τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Η μάχη της Τατάρνας αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός για την Δυτική Ρούμελη, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς όπου άναψε η φλόγα της επανάστασης και εδραιώθηκε ο αγώνας για την Ελευθερία της πατρίδας μας. Εδώ, στις 22 Μαρτίου 1821 έγινε η πρώτη μάχη των Ελλήνων με τους Τούρκους από το ένοπλο σώμα του Οδυσσέα Ανδρούτσο.
 
Την επιτυχημένη εκδήλωση χαιρέτησαν οι: ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής 'Δυτική Ελλάδα 2021' κος Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, ο Δήμαρχος Αγράφων κος Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κος Αριστείδης Τασιός (επιστολή), ο πρόεδρος της ΤΚ Τρικλίνου Αθανάσιος Σβερδίλας.
 
Οι άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών κου Γεωργίου Σταμάτη, Κωνσταντίνου Χαραμή και Νικολάου Χούτα, καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους θεατές!
 
Την εξαίρετη αυτή εκδήλωση συντόνισε η κα Παρθενία Χαρίτου, ενώ για την διοργάνωσή της συνέβαλλαν: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αμφιλοχίας και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ.
 
 
Υποστηρικτές για την άρτια διοργάνωση η "Αμφιλοχίας Γη" ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και η Τοπική Κοινότητα Τρικλίνου Αιτωλοακαρνανίας.
 
Μουσική επιμέλεια, Αριστείδης Χατζάρας
 
Αποφώνηση, Γιώργος Κυριακόπουλος
 
Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ από την δράση της ΠΔΕ "Η επανάσταση στην Κοιλάδα Αχελώου" και την εκδήλωση με τίτλο "Η Τατάρνα αναπολεί την Ιστορία της". Τρίκλινος Αιτωλοακαρνανίας 2021
 
πηγή φωτό: Agrinio PHOTO PRESS Stories
Διαβάστηκε 1673 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 18:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.