Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:05 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 16:48

Παναιτωλικός: Το παρασκήνιο της επιστροφής Μπακαδήμα και ο ρόλος του agent Ρόβα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλα δείχνουν ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας απασχολήσει στη νέα αγωνιστική σεζόν. Και να φανταστεί κανείς ότι στα 20 του βρισκόταν στα πρόθυρα να εγκαταλείψει το όνειρο της επαγγελματικής καριέρας, πληγωμένος από την απόρριψη.

Την περασμένη εβδομάδα ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάκη Μπακαδήμα. Ουσιαστικά επρόκειτο για επιστροφή του 21χρονου στην ομάδα στην οποία αγωνιζόταν από παιδί και έμεινε μακριά της μόνο για λίγους μήνες. Τόσο χρειάστηκε για να αποδείξει στους ανθρώπους της ΠΑΕ ότι έκαναν λάθος που τον Σεπτέμβριο του 2020 τον άφησαν ελεύθερο. Το Gazzetta ανακάλυψε ότι πίσω από την ιστορία αυτή βρίσκεται ένας νέος agent, αλλά αρκετά γνωστός στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο παλαίμαχος άσος του Άρη, της ΑΕΚ και αρκετών άλλων ομάδων, Βασίλης Ρόβας, ο οποίος «έτρεξε» το project του νεαρού σέντερ μπακ και παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Ο 37χρονος Ρόβας έχει κάνει κάποια αξιόλογα deals στα δύο χρόνια που εκπροσωπεί ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, η φιλοσοφία και ο τρόπος δουλειάς του φαίνεται από την υπόθεση Μπακαδήμα και μέσα από αυτή αναδεικνύεται ως new entry στο χώρο των agents. Γιατί ήταν αυτός που πίστεψε στον δυναμικό σέντερ μπακ από τότε που αγωνιζόταν στην Κ19 του Παναιτωλικού, δηλαδή από το 2018 έως το 2020, πριν ο κορωνοϊός φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή (και) των ποδοσφαιριστών. Τον Ιούλιο του 2020, όταν έμαθε ότι ο «Μπάκα» κόπηκε από την πρώτη ομάδα, ανέλαβε την εκπροσώπησή του εξηγώντας το πρωταρχικό του πλάνο το οποίο απέχει από τις «κούφιες» υποσχέσεις για μεγαλεία. Για έναν παίκτη που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο η επιλογή ήταν να φύγει από το προστατευμένο περιβάλλον του και να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο, στη Β΄ εθνική, την τρίτη τη τάξει κατηγορία. Τα πάντα, όμως, είχαν «παγώσει» λόγω του lockdown που είχε επιβληθεί στη χώρα, έτσι μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Μαρκό το φθινόπωρο του 2020, άρχισε η αναζήτηση του επόμενου σταθμού, όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας εκδήλωσε ενδιαφέρον και τον Φεβρουάριο του 2021 ο Μπακαδήμας «ανηφόρησε» στην Θεσσαλία για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Το αποτέλεσμα της επιλογής του ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πήρε φανέλα βασικού με το «καλημέρα» και με 19 ενενηντάλεπτες συμμετοχές πρωταγωνίστησε στο εκπληκτικό σερί της Αναγέννησης που την οδήγησε στη Superleague 2. Με την ολοκλήρωση της σεζόν, η διοίκηση τον κάλεσε να υπογράψει. Οι άνθρωποι του ΑΣΑ ήταν διατεθειμένοι να του δώσουν ό,τι ζητήσει, ακόμα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με προοπτική να χτίσουν πάνω του την άμυνα της ομάδας, όμως στο σημείο εκείνο έγινε η ανατροπή…

Ο Μάκης Μπελεβώνης, τεχνικός διευθυντής του Παναιτωλικού, επικοινώνησε με την οικογένεια του παίκτη για να ενημερώσει ότι τον θέλει πίσω στο Αγρίνιο. Ο προβληματισμός που παρουσιάστηκε αρχικά, διαλύθηκε άμεσα από την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Γέννημα θρέμμα της Αιτωλοακαρνανίας, με καταγωγή από την Κατούνα Ξηρομέρου, ο δυναμικός σέντερ μπακ αποσαφήνισε από την αρχή τις προθέσεις του: «Είμαι Παναιτωλικός, είναι η ομάδα που αγαπώ από παιδί. Εκεί θέλω να παίξω επαγγελματικά». Κανένα περιθώριο διαπραγμάτευση. Ο «Μπάκα» θα επέστρεφε στην ομάδα της καρδιάς του, ο κόσμος να χαλάσει!

Φυσικά έπαιξε ρόλο ότι η επιστροφή του αποτέλεσε επιθυμία του νέου προπονητή της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου. Μίλησε μαζί του, όπως και με τον Μπελεβώνη και αμφότεροι του έδωσαν τις εγγυήσεις που χρειαζόταν για να κλείσει άμεσα η συμφωνία. Θα είναι μέλος του rotation, θα πάρει τις ευκαιρίες του και από εκεί και πέρα εάν αξίζει, θα εξελιχθεί σε project του Παναιτωλικού και θα φέρει χρήματα στον σύλλογο, όπως έγινε πρόσφατα με τη μεταγραφή του Τόλη Κωνσταντόπουλου στην Μπέερσοτ. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να αγωνιστεί ως βασικός στο φιλικό με την Αναγέννηση Άρτας, γεγονός που φανερώνει τις προθέσεις του συλλόγου.

Ο Μπακαδήμας έχει το «πακέτο». Είναι ταχύτατος και ιδιαίτερα αλτικός, χάρισμα με το οποίο καλύπτει το μέτριο για σέντερ μπακ ύψος (1.81μ), έχει τεχνική που παραπέμπει σε χαφ και άμεση αντίδραση που του επιτρέπει να κινείται ιδανικά στο χώρο. Επικοινωνιακά, με μαλλί που θυμίζει… Βαλντεράμα πρόλαβε ήδη να γίνει trend σε δημοφιλές γκρουπ του Facebook (photo), άρα δεν υπάρχει περίπτωση να τον χάσεις μέσα στο γήπεδο!

Όλα δείχνουν ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας απασχολήσει στη νέα αγωνιστική σεζόν. Και να φανταστεί κανείς ότι στα 20 του βρισκόταν στα πρόθυρα να εγκαταλείψει το όνειρο της επαγγελματικής καριέρας, πληγωμένος από την απόρριψη. Ο Βασίλης Ρόβας είχε προσωπική εμπειρία, τον πήρε από το χέρι, του εξήρε την αξία της υπομονής και του υπέδειξε τον δύσκολο δρόμο των μικρών κατηγοριών. Ο Μάκης Μπακαδήμας τα κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ, αποδεικνύοντας ότι εάν υπάρχει το ταλέντο, ο παίκτης δεν χάνεται.

Γιώργος Μανταίοςgazzetta.gr

Διαβάστηκε 882 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.