Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:40 μμ
 
wm small
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 00:54

Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας: «Η Επανάσταση στην Κοιλάδα του Αχελώου» και θέμα «Βάλτος και επανάσταση» (Τρίκλινο 5/8/2021 18:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αμφιλοχίας σε συνεργασία με την Π.Δ.Ε. και την ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Η Επανάσταση στην Κοιλάδα του Αχελώου» και θέμα «Βάλτος και επανάσταση».

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από το Τρίκλινο στις 5 Αυγούστου 2021.

Η πρώτη εκδήλωση, που θα γίνει στην πλατεία του Τρίκλινου, θα έχει τίτλο «Η Τατάρνα αναπολεί την ιστορία της» και θα διαρκέσει από τις 18:30 έως τις 20:30.

Το πρόγραμμα:

- Έναρξη της εκδήλωσης 18:30.

- Επιμνημόσυνη δέηση.

- Κατάθεση στεφάνων.

- Εθνικός Ύμνος.

- Ενός λεπτού σιγή.

- Χαιρετισμοί.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλητές:

Γεώργιος Σταμάτης, Αρχαιολόγος Msc, Πρόεδρος Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος: Ιστορικές μνήμες από το «βιλαέτι» του Βάλτου.

Κωνσταντίνος Χαραμής, εκπαιδευτικός: 22 Μαρτίου 1821, η μάχη της Τατάρνας.

Νικόλαος Χούτας, Διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο: Η «πολεμική κοινωνία» του Βάλτου. Από την προεπαναστατική πραγματικότητα στις συνθήκες του επαναστατικού πειβάλοντος.

Θα συντονίζει η Παρθενία Χαρίτου.

Το AitoloakarnaniaBest είναι υποστηρικτής επικοινωνίας του Forum Τοπικής Ιστορίας που διεξάγεται στον Ορεινό Βάλτο του Δήμου Αμφιλοχίας

Διαβάστηκε 694 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 01:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.