Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:54 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 20:00

Το ΚΚΕ για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων – “Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Μεσολογγίου του ΚΚΕ με αφορμή το «νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας» και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους τις πόλης με ανάρτηση πανό τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και σε άλλα σημεία της περιοχής

“Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου”

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι σχεδιάζεται η περαιτέρω συγχώνευση νοσοκομείων, με ειδική αναφορά σε μονάδες που γειτνιάζουν χιλιομετρικά, αποτελεί πρόκληση τόσο για το λαό όσο και για τους υγειονομικούς.

Είναι απαράδεκτο μέσα στην πανδημία, μπροστά σε ένα ακόμη κύμα της, η κυβέρνηση που υποχρέωσε σε στραγγαλισμό τα νοσοκομεία, αποφεύγοντας σαν “ο διάολος το λιβάνι” τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να προτείνει ως λύση τις “συγχωνεύσεις”.

Το ΕΣΥ λένε “έχει παθογένειες”. Όμως αντί να θεωρούν παθογένεια την πολιτική που οι ίδιοι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εφαρμόζουν επί σειρά ετών, η οποία έχει φέρει το σύστημα Υγείας σε οριακό σημείο, θεωρούν παθογένεια την ίδια την ύπαρξη νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Έτσι σκέφτονται οι οπαδοί της “ελεύθερης αγοράς”. Αφού η πραγματοποίηση μόνιμων προσλήψεων αποτελεί κόστος, είναι αναχρονισμός.

Αντίθετα, εφόσον το κλείσιμο μονάδων αφήνει πεδίο δράσης στους ιδιώτες, είναι “εκσυγχρονισμός”.

Όμως η Υγεία δεν είναι ούτε κόστος, ούτε εμπόρευμα, είναι αυτονόητη ανάγκη του κάθε ανθρώπου! Τους το λέμε απλά:

Οποιαδήποτε σκέψη για να κλείσει ή να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου αποτελεί “αιτία πολέμου”!

Να μην το σκεφτούν καν! Οι χιλιάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής δε θα επιτρέψουν μία περιοχή 50.000 κατοίκων, να μείνει χωρίς Γενικό Νοσοκομείο. Δε θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω!

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής να αντιδράσουν άμεσα, δυναμικά και αποφασιστικά. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην περιοχή θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο δίκαιο αυτόν αγώνα.

Εάν πραγματικά νοιάζονται για τις “παθογένειες” που οι ίδιοι δημιούργησαν, να υλοποιήσουν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των δεκάδων φορέων της περιοχής.

Όπως την κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου και των άλλων δομών Υγείας με γενναία χρηματοδότηση, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με προσλήψεις εξειδικευμένων γιατρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την πλήρη στελέχωση σε όλες τις κλινικές, τη δημιουργία ΜΕΘ, την ουσιαστική λειτουργία της οφθαλμολογικής, του αξονικού τομογράφου κλπ.

Κάθε άλλη σκέψη αντίθετη στα παραπάνω, θα οδηγηθεί εκεί που πρέπει: στον κάλαθο των αχρήστων!».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 783 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/