Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:46 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 17:27

Αποκαλύφθηκε η προτομή του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Πετροχώρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια επίκαιρη εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, στο Πετροχώρι δήμου Θέρμου , με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιστρατήγου Γεωργίου Καραϊσκάκη , που έδρασε στην περιοχή κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ευάγγελος Τύμπας, ο οποίος απέσπασε τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων, ενώ τα αποκαλυπτήρια έγιναν από το βουλευτή της ΝΔ Κωσταντίνο Καραγκούνη, τη Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και το Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα.

Ο Δήμος Θέρμου, με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γεωργίου Καραϊσκάκη, διοργάνωσε στη συνέχεια δημοτική συναυλία με τίτλο το «Κλέφτικο Τραγούδι στην Επανάσταση του 1821», στην πλατεία του Πετροχωρίου του Δήμου Θέρμου με τους κορυφαίους στο είδος τους μουσικούς Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο και Θεόφιλο Κολοτούρο.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 729 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.