Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:54 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 11:54

Ο Γ. Παπαναστασίου επισκέφθηκε την έκθεση «Μνήμες Κατοχής», στα Καλύβια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε σήμερα την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο, «Μνήμες Κατοχής: Αγρίνιο – Καλύβια –Αιτωλοακαρνανία» με ιστορικό αρχειακό υλικό που αφορά την περίοδο της ιταλο-γερμανικής κατοχής 1941-1944 και φιλοξενούνταν στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων.

Ο κος Παπαναστασίου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για το φωτογραφικό υλικό και τα άλλα εκθέματα, από τον Γιώργο Αν. Πανταζόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε και επιμελήθηκε οργανωτικά αυτή την έκθεση, σε συνεργασία με το δήμο Αγρινίου και την Κοινότητα Καλυβίων.

Το Αγρίνιο της κατοχής, φωτογραφίες εκτελεσθέντων πατριωτών στα Καλύβια και την Αγία Τριάδα, γερμανικές στρατιωτικές παρελάσεις, τα Τάγματα Ασφαλείας, οι φυλακές των βασανιστηρίων, γερμανοί στρατιώτες σε εικόνες της καθημερινότητας, η Ιταλική παρουσία το 1941-42 στο Αιτωλικό το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, μια γερμανική μηχανή και στρατιωτικά γερμανικά αντικείμενα από το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο τεκμήρια και ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε έκθεση, στα Καλύβια.

Ο κος Παπαναστασίου συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου, τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Κολοβό, ενώ παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης ¨Αγρίνιο Μπορείς» Γεράσιμος Χ. Μπελεβώνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Καραμητσόπουλος, Κωνσταντίνος Ζώης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής του Α.Τ. Αγρινίου, Γεώργιος Σταμουλακάτος, ο Χρήστος Αυδής από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, κ.α.

Η έκθεση λειτούργησε στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης για τους Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν τον Ιούλιο του 1944, στα Καλύβια.

kalyvia.gr

Διαβάστηκε 397 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.