Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:35 μμ
 
wm small
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 02:04

Μεσολόγγι: Τιμήθηκαν σε εκδήλωση της AHEPA οι Αμερικανοί φιλέλληνες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η συμμετοχή και θυσία φιλελλήνων Αμερικανών στον Αγώνα για την ανεξαρτησία του ελληνικού έθνους ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι παρουσία του υφουπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και διοργάνωσε η Ahepa (τμήμα Ναυπάκτου: “AHEPA Lepanto 1571”) σε συνεργασία με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, εκπρόσωποι της κορυφαίας και εμβληματικής οργάνωσης της Ομογένειας, της AHEPA, έδωσαν το παρών σήμερα στην πόλη μας ως ταπεινοί προσκυνητές για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία σε έναν τόπο που αποτελεί την κορωνίδα των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Αμερικανών Φιλελλήνων που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία και την μέριμνα των ΑΧΕΠΑ και πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ακολούθως μεταβήκαμε στο Μουσείο Άλατος όπου έγινε ξενάγηση και παρατέθηκε μπουφές με τοπικά προϊόντα.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου υποδέχτηκε τους συμπατριώτες μας με ειλικρινή αισθήματα φιλίας.

Οι Έλληνες απανταχού είναι και δημότες Μεσολογγίου και θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Ιερή μας Πόλη.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 486 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.