Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:28 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 18:58

Πολίτες καταγγέλλουν, πολίτες καθαρίζουν, αφού δεν υπάρχει Δήμος…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πριν από περίπου μια εβδομάδα γνώρισε ιδιαίτερη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε κάποια μέσα ενημέρωσης, το μήνυμα ενός πολίτη για την απαράδεκτη εικόνα από άποψη καθαριότητας που επικρατεί στους δρόμους περιμετρικά του ΔΑΚ Αγρινίου. Oι τριτοκοσμικές εικόνες δίπλα σε ένα χώρο αθλητισμού, οφείλονται προφανώς στην ανευθυνότητα μιας μερίδας πολιτών, αλλά και στη διαπιστωμένη πια ανικανότητα του Δήμου Αγρινίου να παρέμβει.

Ενίοτε τέτοιες αναρτήσεις αποτελούσαν το έναυσμα για παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου Αγρινίου μετά από λίγα 24ωρα. Όμως αυτή τη φορά, παρά το γεγονός ότι πλέον ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Αγρινίου, τα αντανακλαστικά της υπηρεσίας καθαριότητας θυμίζουν την «ισοηλεκτρική γραμμή» στο εγκεφαλογράφημα ασθενούς που βρίσκεται σε κώμα…

Ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει ο Δήμος Αγρινίου και τα συνεργεία του, το έκανε σε πολύ ικανοποιητικό αν όχι και καλύτερο βαθμό, η εθελοντική ομάδα «Save Your Hood» που μέσα σε δύο ώρες άλλαξε εντελώς την εικόνα των περιμετρικών δρόμων του ΔΑΚ Αγρινίου, καθώς 11 εθελοντές μέσα σε δύο ώρες απομάκρυναν πάμπολλα σκουπίδια (20 σακούλες – 2.000 lit σκουπιδιών). Ο Δήμος Αγρινίου τείνει σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι της καθαριότητας να γίνει εντελώς αχρείαστος, όταν βλέπεις πολίτες να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα και πολίτες να παρεμβαίνουν και να δίνουν λύσεις. Ίσως αν οι εθελοντές διαχειρίζονταν και τα χρήματα των ανταποδοτικών τελών της καθαριότητας, το Αγρίνιο να είχει γίνει Παρίσι ή τουλάχιστον Βιέννη από άποψη καθαριότητας.

Σχήμα καθ’ υπερβολήν αυτό βέβαια, αλλά το ζήτημα είναι ότι διαπιστωμένα πλέον στο Δήμο Αγρινίου υπάρχει μια υπηρεσία, που όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, δεν μπορεί να παράξει έργο. Οι πολίτες όμως πληρώνουν τα τέλη τους για να απολαμβάνουν μια υπηρεσία, που η Δημοτική Αρχή του Γ. Παπαναστασίου και η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας δεν μπορούν να προσφέρουν. Η λύση σε αυτό θα ήταν βέβαια η προσφυγή στον ιδιώτη. Όμως δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί αυτοί αμφότεροι, πολιτικοί προϊστάμενοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, μας έχουν καθήσει στο σβέρκο απολαμβάνοντας το προνόμιο να έχουν ρόλο σε βάρος του πολίτη με τα χρήματά του… Και επειδή στην περίπτωση του Δήμου Αγρινίου δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους -ένας θεός ξέρει σε τι δεν τα βρίσκουν- γι’ αυτό και η προσφυγή σε ιδιώτη, απορρίπτεται, αφού κανείς δεν απεμπολεί τα… προνόμιά του…

Η εθελοντική ομάδα «Save Your Hood» αναφέρει σε ανάρτησή της:
Η περιοχή που επιλέξαμε σήμερα να καθαρίσουμε και να ομορφύνουμε είναι οι δρόμοι που βρίσκονται γύρω από Δ.Α.Κ Αγρινίου! Καταφέραμε να συλλέξουμε τα περισσότερα σκουπίδια που βρίσκονταν πεταμένα δεξιά και αριστερά των δρόμων οι οποίοι, όπως φάνηκε, είναι παρατημένοι εδώ και πολύ καιρό. Φυσικά, είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο θέαμα, αλλά σημασία δεν έχει μόνο να κατακρίνουμε την λανθασμένη συμπεριφορά συμπολιτών μας, αλλά να είμαστε σε θέση να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να δράσουμε!

Δυστυχώς, ο χώρος γύρω γύρω έχει μετατραπεί σε δημόσια τουαλέτα. Στην περιοχή, ο έλεγχος είναι μηδενικός. Άνθρωποι που συστηματικά προκαλούν προβλήματα στην περιοχή δρουν ανενόχλητοι. Θα πρέπει ο δήμος με κάποιο τρόπο να προσεγγίσει το ζήτημα ώστε η δυσοσμία, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η προσβολή της δημόσιας περιουσίας και οι γενικότερες καταστροφές που υφίστανται στην περιοχή να περιοριστούν. Κάνουμε, λοιπόν, δημόσια έκκληση για ατομική και συλλογική προσπάθεια σχετικά με το ζήτημα! Δε θέλουμε αυτό που αντικρίσαμε εμείς σήμερα να το αντικρίσουν ξανά σε μια βδομάδα οι δεκάδες άνθρωποι που θα διέλθουν από εκεί. Ας φροντίσουμε την περιοχή όσο περισσότερο μπορούμε! Είναι χρέος μας απέναντι στη φύση και τον ίδιο μας τον εαυτό.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 443 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.