Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:24 πμ
 
wm small
Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 21:36

Καλαμών: Δραματική ακαρπία στο Μεσολόγγι, μέτρα και αποζημιώσεις ζητά ο δήμαρχος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παράγει κάθε χρόνο σχεδόν το 50% της εθνικής παραγωγής σε ελιά Καλαμών, η οποία σε μεγάλο ποσοστό εξάγεται.

Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παράγει κάθε χρόνο σχεδόν το 50% της εθνικής παραγωγής σε ελιά Καλαμών, η οποία σε μεγάλο ποσοστό εξάγεται.

Φέτος, όπως έχει αποκαλύψει έγκαιρα ο ΑγροΤύπος, η παραγωγή θα είναι εξαιρετικά μειωμένη, αφαιρώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από τους αγρότες, αλλά και από την εθνική οικονομία.

Το ακόμα πιο αρνητικό είναι ότι ο συγκεκριμένος παραγωγικός κλάδος έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα στο εισόδημά του από το 2018 κι έπειτα για μια σειρά από λόγους, που έχουμε πολλάκις αναλύσει.

Το θέμα της μείωσης της παραγωγής λόγω των παγετών του Μαρτίου του 2021 θέτει πλέον με επιστολή που απέστειλε προς όλους τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΑΑΤ, ΕΛΓΑ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κ.λπ.) ο δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Κώστας Λύρος.

Ο κ. Λύρος στην επιστολή του, υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αποζημιώσεις παγετόπληκτων, αλλά και αντίστοιχες πρωτοβουλίες – κινήσεις σε άλλες περιοχές, ενώ ζητά τέλος και μέτρα ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών της περιοχής.

agrotypos.gr

Διαβάστηκε 386 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία