Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:39 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 21:16

Οι αγρότισσες οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 30% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της ΕΕ διαχειρίζονται γυναίκες.

Οι γυναίκες αγρότισσες είναι το κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αγροτικών περιοχών, εξηγεί ένα βίντεο από το European Broadband Competence Offices (BCO) Network.

Απαιτείται σύνδεση υψηλής ταχύτητας για να επιτρέπεται η χρήση τεχνολογίας αιχμής στη γεωργία και στη δασοκομία, καθώς και για καθημερινή διαχείριση. Επιπλέον, επιτρέπει την επιχειρηματικότητα και επιτρέπει στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών να συνδεθούν με την ευρύτερη κοινότητα.

Το 30% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της ΕΕ διαχειρίζονται γυναίκες. Για τον λόγο αυτό οι γυναίκες αγρότισσες έχουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των αγροτικών περιοχών.

Όπως εξήγησε η Lotta Folkesson, αγρότισσα στη βόρεια Σουηδία, απαιτείται σύνδεση υψηλής ταχύτητας για να επιτρέπεται η χρήση τεχνολογίας αιχμής τόσο στη γεωργία όσο και στη δασοκομία, καθώς και για την καθημερινή διαχείριση. Επιπλέον, επιτρέπει στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να συνδεθούν με την ευρύτερη κοινότητα. «Με καλές υποδομές, θα έχουμε μια ισχυρότερη αγροτική κοινότητα καθώς και καλύτερες συνθήκες για να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους σε αγροτικές περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστηκε 383 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία