Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:45 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 09:39

200 χρόνια από την Επανάσταση: Διήμερο εκδηλώσεων στις 24 – 25 Ιουλίου στην Ανάληψη Τριχωνίδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ανάληψη εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» δημιουργώντας ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 24 & 25 Ιουλίου υπό την Αιγίδα της Επιτροπής.

Σε μια ιδιαίτερη περίοδο η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος σε ένα ορεινό και απομακρυσμένο χωριό αποκτά μεγάλη σημασία και δίνει την δυνατότητα σε πολλούς να το γνωρίσουν.

Οι ήρωες του Απόκουρου, η Μάχη του Πετροχωρίου, το Στρατόπεδο Γ.Καραϊσκάκη στην Δερβέκιστα, ο ρόλος της Αιτωλικής Συμπολιτείας στην Ελληνική Επανάσταση είναι μερικές από τις θεματικές ενότητες που θα εξεταστούν ενώ θα υπάρχουν προβολές ταινιών, χορευτικές παραστάσεις ,κατάθεση στεφάνων και πολλά ακόμη με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από το εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας.

Σε ανακοίνωση του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας» αναφέρεται:

«Δραστηριοποιούμαστε στο τόπο μας δίνοντας του ζωντάνια και επισκεψημότητα, αναδεικνύουμε το χωρίο μας μέσα από την ιστορία και το πολιτισμό μου. Κρατάμε το τόπο μας ζωντανό γιατί το αξίζει».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 389 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.