Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:03 μμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 00:46

Συμβολική εκδήλωση στο Αγρίνιο: δήλωσαν «παρούσες» ενάντια στην έμφυλη βία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To έγκλημα των Γλυκών Νερών με τη βαρβαρότητα που το χαρακτήρισε συγκλόνισε την Ελλάδα.

Προστέθηκε δυστυχώς η δολοφονία της Καρολάιν στον αυξανόμενο αριθμό των γυναικοκτονιών, των εγκλημάτων δηλαδή που διαπράττονται κατά των γυναικών εξαιτίας του φύλου τους.

Η τραγική αυτή ιστορία ευαισθητοποίησε γυναίκες του Αγρινίου που θεωρούν πως το φαινόμενο της έμφυλης βίας πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του.

Δήλωσαν λοιπόν «παρούσες» και οργάνωσαν μια συμβολική εκδήλωση που έλαβε χώρα απόψε στην πλατεία έμπροσθεν του γηπέδου του Παναιτωλικού.

Η εκδήλωση ήταν σύντομη αλλά σημειολογική και συμπορευόμενη με τα υγειονομικά μέτρα που είναι σε ισχύ, με την ευγενική υποστήριξη του Παναιτωλικού Γυμναστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου.

Διαβάστηκαν ονόματα γυναικών που δολοφονήθηκαν τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες από συζύγους, φίλους και γενικότερα οικείους τους.

Ανάψαν κεράκια και κρέμασαν και λευκές κορδέλες με τα ονόματα των γυναικών αυτών.

Η συντονιστική επιτροπή της πρωτοβουλίας αποτελείται (αλφαβητικά) από τις: Καρακώστα Πασιούλα, Κιτσάκη Κατερινα, Μιμμή Βανέσα, Πελέκη Κατερινα.

Τα ονόματα των γυναικών που διαβάστηκαν:

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 629 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.