Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:47 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 13:06

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση εμβολίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «freedom pass» θα αφορά νέους γεννημένους από το 1996 έως το 2003 – Θα εκδίδεται μέσω του gov.gr και θα είναι διαθέσιμη πριν από το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου – Θα αφορά σε ταξίδια και επισκέψεις σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και αρχαιολογικούς χώρους – Δείτε βίντεο

Με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Ο κ. Σκέρτσος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για καθολικότητα της πρόσβασης στον εμβολιασμό σημειώνοντας πως στην Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα.

Όπως είπε περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου. Παράλληλα σημείωσε πως η στρατηγική στον εμβολιασμό αναπροσαρμόζεται για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.



Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όπως είπε η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει την μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή. «Οι εμβολιασμοί απλώνονται, η οικονομική και κοινωνική ζωή επανέρχονται στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ανακοινώσεις λέγοντας πως ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-24 ετών το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα 40 δισ. ευρώ στήριξε τον παραγωγικό ιστό και πλέον έχουμε ανάπτυξη. «Κρατάμε την μάσκα όταν είμαστε πολλοί, εμβολιαζόμαστε όταν είμαστε μόνοι μας» είπε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε ότι «σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους όποτε θα αυξηθεί η χωρητικότητα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες».

Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70%, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα. Σύμφωνα με τον ίδιο με το Freedom Pass γίνεται μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι 18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η προπληρωμένη κάρτα θα αφορά τους νέους που είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν και έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003. Η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Στο τέλος της παρουσίασης ο πρωθυπουργός πήρε ξανά τον λόγο λέγοντας πως όλοι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν και τους κάλεσε να εκμεταλλευτούν και την δυνατότητα του Freedom Pass οι νεότεροι σημειώνοντας πως «έστω στο επίπεδο των 150 ευρώ το κράτος στέκεται δίπλα τους».

«Γνωρίζουμε πως ταλαιπωρηθήκατε, σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείξατε, σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες κατά κύριο λόγο δεν είχατε κάποιο οικονομικό όφελος» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Ένα μικρό ευχαριστώ από την Ελληνική Πολιτεία με μόνη υποχρέωση να κάνετε αυτό που ούτως ή άλλως θα κάνατε, δηλαδή να πάτε να εμβολιαστείτε, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους», κατέληξε.

protothema.gr

 

Διαβάστηκε 423 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 18:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/