Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:25 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 11:41

Όταν ο Παναιτωλικός έστησε «λάβαρο ανόδου» στον Βόλο! (19/6/2013)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Παναιτωλικός θα συμμετάσχει για 9η σερί σεζόν στη Superleague, καθώς σαν σήμερα, στις 19/6/2013 κέρδισε στον… τελικό του Βόλου το πολυπόθητο εισιτήριο ανόδου!

Πριν μερικές εβδομάδες από το πόστο του γενικού αρχηγού, ο Χρήστος Κουτσοσπύρος «μπούκαρε» στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει (όπως όλοι στον πάγκο του Παναιτωλικού) το… σωτήριο γκολ-πέναλτι του Νίκου Βέργου στο δεύτερο μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη στο Αγρίνιο. Πριν μερικά χρόνια (8 για την ακρίβεια), σαν σήμερα (19/6/2013) ο Χρήστος Κουτσοσπύρος, ως παίκτης του Παναιτωλικού τότε πανηγύρισε ένα ακόμη ιστορικό γκολ για τους «κυανοκίτρινους». Ήταν στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, στα play off της Football League, σε ματς που είχε… χαρακτήρα τελικού!

Τελευταία αγωνιστική του έξτρα πρωταθλήματος, οι Αγρινιώτες βρέθηκαν στο «φλεγόμενο» και κατάμεστο γήπεδο του Βόλου να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Ολυμπιακό με έπαθλο ένα εισιτήριο για την Super League. Oι Θεσσαλοί με τον κόσμο στο πλευρό τους ήθελαν μόνο τη νίκη, στον Παναιτωλικό ήταν αρκετή και η ισοπαλία.

Οι Αγρινιώτες όμως ανέβηκαν στον Παγασητικό με πολλές και σημαντικές απουσίες κάτι που μαρτυρά και η αρχική ενδεκάδα. Η ομάδα του Μάκη Χάβου αφού άντεξε ελέω Στεφανάκου την αρχική πίεση των γηπεδούχων, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με γκολ του σπουδαίου Ανρί Καμαρά!

Ο Ολυμπιακός Βόλου νωρίς στην επανάληψη με τον Γιενγκά ισοφάρισε και με τον κόσμο να παροτρύνει έψαξε την ανατροπή ανόδου. Τελικά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έδειξε χαρακτήρα. Με μια επέλαση του Μιχάλη Μπακάκη από τα δεξιά και με μια καλή σέντρα (από αυτές που του άνοιξαν την πόρτα της ΑΕΚ) κι ένα «σεντερφορίσιο» γκολ του Κουτσοσπύρου, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, οι «κυανοκίτρινοι» πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ.

Το 1-2 έμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Σιδηρόπουλου και ο Παναιτωλικός πανηγύρισε την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» (την 2η μετά το 2011) εκεί όπου βρίσκεται σερί μέχρι και σήμερα. Το παλικαρίσιο διπλό στον Βόλο, παραμένει μέχρι και σήμερα ψηλά στο… εικονοστάσι με τις σημαντικές/ιστορικές νίκες που έχουν πετύχει σε διάφορες κατηγορίες οι «κυανοκίτρινοι» και μνημονεύουν κάθε χρόνο.

Για την ιστορία σε εκείνο το παιχνίδι για τον Παναιτωλικό αγωνίστηκαν οι: Στεφανάκος, Μπακάκης, Αραμπατζής, Κούσας, Μελισσάς, Μουμίν, Σφακιανάκης, Ιορδανίδης, Μπελόν (90+ Σμίλτος), Καμαρά (88′ Μύγας), Πασάς (58′ Κουτσοσπύρος).

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 473 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.