Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:28 πμ
 
wm small
Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 18:50

Παναιτωλικός - Ξάνθη 1-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Oι καρδιές έσπασαν στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να επιβιώνει στο θρίλερ παραμονής. Με το γκολ-πέναλτι του Βέργου 83' επικράτησε 1-0 της Ξάνθης και ανανέωσε την παρουσία του στην Super League! Παραμένουν στη Superleague 2 οι Ακρίτες.

Ματς που έκοψε την ανάσα, που ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς και όλα μαζί είδαμε στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη και έμεινε στη μεγάλη κατηγορία. Σε μία αναμέτρηση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κνετ στο τέρμα, τους Ντουάρτε, Μαλή, Κωνσταντόπουλο, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ταχάρ, Εντινγκά στα «6αρο-8άρια», τον Ντίας σε πιο ελεύθερο ρόλο, τους Μεντόσα, Μπαρμπόσα στα άκρα και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Ιτσο τέρμα, τους Πέτροβιτς, Τζούρμαν, Βέρκερ, Παντελιάδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τ. Παπάζογλου, Δημούτσο, Εμπερτ στον άξονα, τους Μικελτάντζε, Σιατραβάνη στα «φτερά» και τον Θ. Παπάζογλου στο «9»

Σέντρα στο παιχνίδι και η αναμέτρηση πήγε με το «καλημέρα» στη δύναμη. Η Ξάνθη μπήκε με εμφανή στόχο να αμυνθεί σωστά και εάν βρει κενό χώρο να βγει στην κόντρα και ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή σε επίπεδα του 60% με 65%, κυρίως από το πρώτο τέταρτο και μετά. Με κινητήριους μοχλούς τους Ντουάρτε, Μεντόσα οι γηπεδούχοι έφταναν μέχρι έξω από τα καρέ του Ιτσο, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν πάντα «γεμάτη» την περιοχή τους και ανέκοπταν την τελική τους πάσα, ενώ σε 2 περιπτώσεις ο Βέργος άργησε να πάει πρώτος στην μπάλα.

Η καλύτερη στιγμή της αναμέτρησης ήταν το σουτ του Μεντόσα στο 21’ όπου απομάκρυνε πρώτα ο γκολκίπερ της Ξάνθης και ύστερα οι αμυντικοί του και γενικότερα οι Βέρκερ, Τζούρμαν είπαν πολλές φορές «όχι» στους αντιπάλους τους με καίρια stop και έτσι η πίεση του Παναιτωλικού δεν απέφερε, για εκείνον, καρπούς. Οι φιλοξενούμενοι με ψηλές μπαλιές ήθελαν να εκμεταλλευτούν τον Θανάση Παπάζογλου όμως πλην ενός σουτ Εμπερτ στο 10’ σε εξέλιξη στατικής φάσης, δεν ήταν ξανά ιδιαίτερα απειλητικοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο στην εξίσωση της αναμέτρησης μπήκε ο παράγοντας σκοπιμότητα. Ο Παναιτωλικός έψαχνε εκείνο το μισό γκολ ώστε να μείνει στην κατηγορία, ενώ στην Ξάνθη αρκούσε το μηδέν παθητικό. Η ώρα περνούσε, οι γηπεδούχοι δεν δημιουργούσαν πλην μίας φάσης του Βέργου και ο Δέλλας στο 57' έριξε στον αγώνα και τον Ματσόλα.

Ετσι οι γηπεδούχοι γύρισαν το σύστημα σε 4-4-2, όμως πλην μίας ευκαιρίας σε στατική φάση (σε απομάκρυνση του Πέτροβιτς) δεν απειλούσαν ουσιαστικά. Οι σέντρες τους ήταν... εύκολη λεία για τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων και η Ξάνθη διαχειρίζονταν άριστα το παιχνίδι. Ετσι μπήκαμε στο 76', όπου μετά την είσοδο των Αριγίμπι, Μάζουρεκ τα «καναρίνια» έπαιζαν φουλ επίθεση και π.χ. ο Μπαρμπόσα ήταν μπακ.

Το παιχνίδι... όδευε για «σβηστό» 0-0, αλλά στο 81' όλα άλλαξαν. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αριγίμπι, ο Θανάσης Παπάζογλου βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο ρέφερι Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βέργος στο 83'ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας στους γηπεδούχους σκορ «σωτηρίας».

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρχαν πλάνα, διατάξεις κτλ. Μόνο πάθος. Η Ξάνθη θέλησε να βγει μπροστά και μάλιστα στο 90'+2΄ «άγγιξε» την ισοφάριση, που θα της χάριζε την άνοδο. Τότε ο Εμπερτ εκτέλεσε το φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε εκατοστά άουτ. Ετσι το 1-0 δεν άλλαξε και τα «καναρίνια» έμειναν στα «σαλόνια».

MVP: Ο Ντουάρτε. Ο νεαρός Πορτογάλος έπαιξε μπακ και έκανε το κορυφαίο του εν Ελλάδι ματς. Ζήτημα αν υπέπεσε σε 1-2 λάθη, κατέθεσε πάθος, ενώ στο πρώτο ημίχρονο με περίτεχνη ντρίμπλα μας προσέφερε μία φάση για χάι λάιτ.

Στο ύψος του: Ο Μεντόσα. Από το 15' και μετά (όταν και άρχισε να αλλάζει πλευρές) ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναιτωλικού. Απώλεσε την ευκαιρία του 21' και ήταν πάρα πολύ καλός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Εμπερτ. Η Ξάνθη δεν κράτησε μπάλα και το πιστώνεται εκείνος σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια στο φινάλε θα μπορούσε να ήταν ο «ήρωας», αλλά η εκτέλεση φάουλ του πέρασε λίγο άουτ.

Το «στραγάλι»: Εκανε λάθη ο Ευαγγέλου, όμως στη «μεγάλη» φάση του ματς, το πέναλτι, έδειξε άσπρη βούλα και αποφάσισε σωστά χωρίς VAR.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν τόσο σημαντικός αγώνας, που εύλογα πήγε στη δύναμη και το πάθος. Ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα σε επίπεδα 65%, στο φινάλε έπαιζε με 2 φορ (Ματσόλα, Βέργο) και 6 μεσοεπιθετικούς (Ντίας, Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Αριγίμπι, Μάζουρεκ) και δικαιώθηκε. Η Ξάνθη πήρε «άριστα» στο ανασταλτικό σκέλος, όμως περιορίστηκε σε πολύ παθητικό ρόλο.

Παναιτωλικός: Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος(76' Aριγίμπι), Μαλής, Περέιρα(77' Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ταχάρ(59' Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος(87' Βάντερσον), Μεντόζα

Ξάνθη: Ίτσο, Τζούρμαν, Τ. Παπάζογλου (63' Θυμιάνης), Πέτροβιτς(85' Ντίνας), Παντελιάδης, Δημούτσος, Βέρκερ, Έμπερτ, Μικελτάντζε(63' Τάτος, 78' Σρόιγεν), Σιατραβάνης, Θ. Παπάζογλου.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 442 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 22:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.