Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:15 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 15:03

Αίτημα της ΕΘΕΑΣ για παράταση θητείας των ΔΣ και διενέργειας ΓΣ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) προς το ΥπΑΑΤ.

Την παράταση της θητείας των υφιστάμενων Διοικήσεων των Αγροτικών Συνεταιρισμών καθώς και τη διενέργεια των Γενικών Συνελεύσεων έως τις 31 Οκτωβρίου 2021, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως Θεσμικός Φορέας εκπροσώπησης των Συνεταιρισμών, σας ενημερώνουμε, ότι δεχόμαστε καθημερινά αιτήματα από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, για παράταση της θητείας των υφιστάμενων Διοικήσεων, καθώς και της διενέργειας των Γενικών Συνελεύσεων, έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Η αναγκαιότητα της ανωτέρω παράτασης υφίσταται και για έναν πρόσθετο λόγο, αυτόν της τροποποίησης και προσαρμογής των καταστατικών στον ν.4673/2020, περί Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Επισημαίνουμε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, καθιέρωνε ένα εκλογικό σύστημα παρεμφερές με το εκλογικό σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συγκροτηθούν πλειοψηφίες για την εύρυθμη άσκηση του διαχειριστικού έργου.

Με το ν. 4673/2020 η ανωτέρω διάταξη, έχει αλλάξει προς όφελος των Συνεταιρισμών, για την εφαρμογή της όμως απαιτείται η τροποποίηση των καταστατικών.

Μέχρι σήμερα κατόρθωσαν λόγω περιοριστικών μέτρων Covid-19, μόνο 70 Συνεταιρισμοί από το σύνολο των 929 ενήμερων στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών, να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους.

Παρακαλούμε, για την λήψη σχετικών μέτρων».

Διαβάστηκε 307 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία