Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:02 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 11:41

Διάκριση Αιτωλοακαρνάνων φωτογράφων σε διαγωνισμό για τις περιοχές Natura

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη διάκριση των Αιτωλοακαρνάνων φωτογράφων Ιωάννη Κασβίκη, Σπύρου Γιολδάση, Νίκου Πατερέκα και Γιώργου Ντέκα σε πανελλήνιο διαγωνισμό για τις περιοχές Natura γνωστοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων. 

Διαβάστε ολόκληρη  την ανακοίνωση:

“Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων με ιδιαίτερη χαρά, κάνει γνωστή, την διάκριση των Αιτωλοακαρνάνων φωτογράφων κ. Ιωάννη Κασβίκη (Στέλεχος του Φ.Δ.), κ. Σπύρου Γιολδάση, κ. Νίκου Πατερέκα, κ. Γιώργου Ντέκα, στην κατηγορία επαγγελματιών φωτογράφων, στον πρώτο πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό «Click στη φύση» που διοργανώθηκε από το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Περιοδικό “Φωτογράφος” και έλαβε χώρα διαδικτυακά την Παρασκευή, 21/05/2021, στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP 4 NATURA .

Στο διάστημα 17/2/2020 – 30/4/2021, υπεβλήθησαν 7.937 συμμετοχές από 1.071 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους. Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Καλδή, αρχισυντάκτη του Περιοδικού “Φωτογράφος”, Ιάσονα Κάντα, Υπεύθυνο επικοινωνίας και κινητοποίησης του WWF Ελλάς και τους φωτογράφους Χρήστο Βλάχο, Λουκά Χαψή και Andrea Bonetti, επέλεξε προς βράβευση 20 συμμετοχές στην κατηγορία των επαγγελματιών φωτογράφων και 20 συμμετοχές στην κατηγορία των ερασιτεχνών φωτογράφων.

Για να δείτε τους νικητές πατήστε εδώ

Για να δείτε την έκθεση με όλες τις φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού είχε την τιμητική του λοιπόν καθώς μέσα από τις συμμετοχές αναδείχθηκε ο πλούτος αυτών των σημαντικών περιοχών Naturaμε τόσα σπάνια είδη πανίδας, χλωρίδας και ιδιαίτερης αισθητικής τοπίων που περιβάλλει την τοπική μας κοινωνία.


Οι περιοχές NATURA 2000 είναι η καρδιά της προστασίας της φύσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δημιουργούν μια ασπίδα ζωής για απειλούμενα είδη και περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, φροντίζοντας παράλληλα για την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ ανθρώπινων δραστηριοτήτων και προστασίας της φύσης.

Μια ισορροπία που σήμερα έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Ας συνεχίζουμε να προστατεύουμε μαζί το περιβάλλον και η φυσική ομορφιά του τόπου μας θα παραμένει πάντα τόσο ισχυρή και ψηλά στις κατηγορίες των φωτογραφικών και λοιπών βάθρων.
Συγχαρητήρια στους Φωτογράφους μας και ραντεβού του χρόνου!!!”.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 384 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.