Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:30 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 17:31

Ο «Δούκας» έγινε… άγαλμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στόχος να εκφραστεί η ανάγκη της επιστροφής στην Ελλάδα, σπουδαίων αρχαίων γλυπτών που βρίσκονται σε ξένα μουσεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού σήμερα 21 Μαΐου

Μια διαφορετική -σιωπηλή- διαμαρτυρία εμπνεύσθηκαν και υλοποίησαν η Μαριάμ Νίκου και η Μαρία Κορινθίου (περιοδικό Koita magazine) σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη και με την συμμετοχή μιας πλειάδας καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Για τη σιωπηλή διαμαρτυρία, το #SETMEFREECAMPAIGN, Έλληνες ηθοποιοί μεταμορφώνονται σε αγάλματα και φωτογραφίζονται με σκοπό να να εκφράσουν την ανάγκη της επιστροφής στην Ελλάδα, σπουδών αρχαίων γλυπτών που βρίσκονται σε ξένα μουσεία.

Ρένος Ρώτας
Ζέτα Δούκα
Τάσος Νούσιας
Λεωνίδας Κακούρης

Είναι ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο γιορτάζουν, σήμερα 21 Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Λεωνίδας Κακούρης (ο Αιτωλοακαρνάνας «Δούκας» των Άγριων Μελισσών, ο Τάσος Νούσιας, η Στεφανία Γουλιώτη, η Ζέτα Δούκα, η Μαρία Κορινθίου, αλλά και ο Γιάννης Αϊβάζης. Την προσπάθεια αγκάλιασε η ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 514 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.