Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:33 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 23:59

Αιτωλοακαρνανία ώρα μηδέν για τα AMEA!!! Οι δήμαρχοι Μεσολογγίου και Αγρινίου αδιαφορούν για την υγεία των δημοτών τους!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αιτωλοακαρνανία ώρα μηδέν για τα ΑΜΕΑ!

Στην Αιτωλοακαρνανία και στους δήμους Αγρίνιο και Μεσολόγγι οι δήμαρχοι αδιαφορούν για την ύπαρξη, υγεία και σωστή διαβίωσης ανθρώπων που έχουν ανάγκη την άμεση βοήθεια μας μιας και είναι συνάνθρωποι μας ΑΜΕΑ!
 
Οι δήμαρχοι Γεώργιος Παπαναστασίου και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Λυρός μετά από συνεχείς ενοχλήσεις από την Περιφέρεια, τον σύλλογο ΑΜΕΑ δεν απαντάνε σε κύριες ερωτήσεις και δεν προβαίνουν στο να κάνουν κάτι για συμπολίτες μας που χτίζουν άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα τους!!!
 
Στα σπίτια τους δεν υπάρχει πρόσβαση ασθενοφόρου και οι δρόμοι είναι χειρότεροι και από κατσικοδρομους!!!! Κάθε φορά που οι άνθρωποι θέλουν να βγουν να πάνε ακόμα και για ψώνια πρέπει να περπατήσουν με κίνδυνο την ζωή τους και την εύθραυστη σωματική τους ακεραιότητα!!!!
 
Τους χειμερινούς μήνες κινδυνεύουν να πνιγούν και για να πάει κάποιος προς βοήθεια τους χρειάζεται μονάδα την δύναμης της ΕΜΑΚ!
 
Η ερώτηση προς τους κύριους δημάρχους είναι η εξής: Αν κατά πάσα πιθανότητα ήταν ένας δικός τους άνθρωπος εξ αίματος θα αδιαφορούσαν το ίδιο;
 
Ο πολιτικός κύριος Βελόπουλος έχει καταθέσει μέχρι επερώτηση στην βουλή για αυτό το θέμα!!!
 
Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα δείχνουν την πραγματικότητα!!!! Δρόμοι χωρίς φωτισμό που γίνονται με τη παραμικρή βροχή ποτάμια!!!!
 
Διαβάστε και την αναφορά στο θέμα από την πρόεδρο του συλλόγου ΑΜΕΑ κυρίας Ελισάβετ Κρητικού!
Σύλλογος ΑΜΕΑ Π.Ε.Αιτ/νιας Απόστολος Λουκάς.
Τηλ επικοινωνίας 2641023985-6970868494
Email amea.apostolosloukas@gmail.com
 
Εδώ και ένα 6μηνο είχαμε καταγγελίες από μέλη μας ΑμεΑ, ότι δεν έχουν πρόσβαση στην οικία τους λόγω καταστροφής του οδοστρώματος.Ευθυνης των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου.Οι περιοχές της ευθύνης τους είναι περιοχή ΧΥΤΑ στο Καστράκι Αγρινίου, και περιοχή Μαγούλα στο Μεσολόγγι.Ο Δημαρχος Μεσολογγίου και ο υπεύθυνος τεχνικής υπηρεσιας,κ.Λυρος και κ.Κουφός αρνήθηκαν με απαντητικη επιστολή στον Σύλλογό μας,την διόρθωση  του δρόμου των ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα,πάσχουν από ΣΚΠ( ζεύγος Ιωαννου-Δημητριου και Μαρίας).Ο Δήμος Αγρινίου στην περίπτωση του ΑμεΑ( με σοβαρή καρδιοπάθεια), κ.Πριοβόλου Παναγιώτη,αν και τα θέματα χρονίζουν αδιαφορούν πλήρως.Δημαρχος Αγρινίου είναι ο κ.Γ.Παπαναστασιου, Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών είναι ο κ Μ.Σκορδοπουλος,και υπεύθυνη μηχανικός τεχνικής υπηρεσιας του Δήμου είναι η κ Παππά.Δεν λάβαμε απαντητικη επιστολή αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη μηχανικό κ.Παππά,εισπράξαμε άρνηση.Κονδυλια υπάρχουν για διορθώσεις οδοποιίας και για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.Οι μόνοι που  απάντησαν στα έγγραφα- καταγγελίες μας, είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας,και έγινε θέμα στο κοινοβούλιο με ερώτηση απ' την Ελληνική Λύση.Αν και έχουν ενημερωθεί  για το θέμα,άπαντες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.Σε κοινό δελτίο τύπου με την ΕΕΣΚΠ Δυτικής Ελλάδας ( Ελληνικη Ένωση για την Σκλήρυνση κατά πλάκας),το θέμα ακούστηκε  σε τοπικά δημοσιογραφικά site,ραδιόφωνα,και σε εφημερίδες.Αλλα δυστυχώς το θέμα παραμένει,με καθημερινη έκθεση της ζωής των ΑΜΕΑ σε κίνδυνο ,αφού δεν μπορεί να μεταβεί ασθενοφόρο στις οικείες περιμένουμε να πάρει θέση το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Ευρωβουλευτες μας,και η ΚΕΔΕ Ελλάδος.Ευελπιστουνε να δωθεί τέλος στα προβλήματα των συνανθρώπων μας που διεκδικούν τα αυτονόητα..Πρόσβαση!!!
 
Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
 
Η πρόεδρος
Ελισάβετ Κρητικού Καραμπούλη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ FRIK ΑΠΟ ΤΟ www.oparlapipas.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 636 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 00:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.