Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:11 μμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 12:41

Μεσολόγγι-Αγρίνιο: αυτά βλέπουν οι εκάστοτε κυβερνώντες…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κοινό μέτωπο σε επίπεδο νομού σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις για το Πανεπιστήμιο στην Αιτωλοακαρνανία δεν υπήρξε…

Άλλα επιδιώκει το Μεσολόγγι άλλα το Αγρίνιο. Ποτέ δεν υπήρξε ενιαία φωνή, ποτέ δεν κάθισαν όλοι οι εκπρόσωποι του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου στο ίδιο τραπέζι.

Διαχρονικά η υποβόσκουσα κόντρα των δύο πόλεων ναρκοθετούσε κάθε προσπάθεια για δυναμική στάση απέναντι στην κεντρική εξουσία.

Χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν χθες. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου απέφυγε τη συνάντηση των δημάρχων στο Αγρίνιο και οργάνωσε δική του στο Μεσολόγγι. Μην φανεί δηλαδή πως σύρεται ως κομπάρσος…

Την ίδια μέρα δηλαδή στις δύο πόλεις του Νομού που φιλοξενούν πανεπιστημιακά τμήματα έγιναν δυο διαφορετικές συσκέψεις, με διαφορετικές στοχεύσεις.

Ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή στο campus του Μεσολογγίου ζητούν οι μεν, αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας (με έδρα στο Αγρίνιο εννοείται) οι δε…

Και οι βουλευτές το χαβά τους. Ούτε  μια κοινή διακομματική δήλωση δεν σκέφτηκαν να κάνουν.  Επιλεκτική μνήμη ο καθένας, του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν τον Γαβρόγλου, της ΝΔ ξεχνούν τον Αρβανιτόπουλο. Ξεχνούν πως διαχρονικά η Αιτωλοακαρνανία είναι η αδικημένη στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτά βλέπουν οι κυβερνώντες  και μας γράφουν… Εδώ, θα πείτε, κάποτε έβαλαν την Αιτωλοακαρνανία σε Περιφέρεια με έδρα την Αχαΐα για χάρη του Κουτσόγιωργα, στο Πανεπιστήμιο θα κολλήσουν…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 457 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.