Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:34 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 19:06

Το καλύτερο αίτημα για να είσαι πάντα παραπονούμενος και αδικημένος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας κάνει κορυφαία “εγκλήματα” αγνοώντας την αξιολόγηση και την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών τμημάτων από την ΑΔΙΠ, όπως αυτή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφόμων, δυστυχώς οι αυτοδιοικητικοί της Αιτωλοακαρνανίας “σύρονται” πίσω από το μαξιμαλιστικό αίτημα του Δήμου Αγρινίου για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Ένα αίτημα που δεν έχει απολύτως καμία επαφή με την πραγματικότητα, με τις κυβερνητικές προτεραιότητες όλων των κυβερνήσεων και με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας. Εδώ δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα εμβολιαστικά κέντρα βασίζονται και σε εθελοντές και κάποιοι πιστεύουν πως θα γίνουν προσλήψεις για να στηριχθεί η αυτόνομη λειτουργία ενός νέου Πανεπιστημίου…;;;

Το κοινό ανακοινωθέν των Δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας έχει περισσότερο μια κάποια επικοινωνιακή αξία και τίποτα περισσότερο επί της ουσίας. Ίσα – ίσα που είναι το καλύτερο αίτημα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας για να είσαι πάντα παραπονούμενος και αδικημένος. Όταν η κατάργηση τεσσάρων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών γίνεται πρωτοσέλιδο σε κορυφαία (φιλοκυβερνητική) εφημερίδα και στην ίδια εφημερίδα η Υπουργός Παιδείας λέει πως τα όσα έγιναν στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μια αρχή που “σηματοδοτεί μία ευρύτερη στρατηγική εξυγίανσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να υπάρξει κυβερνητική υπαναχώρηση στο θέμα αυτό. Και ούτε φυσικά είναι δυνατόν να να υπάρξει κάποια “σωστική” παρέμβαση από τον Πρωθυπουργό. Δυστυχώς αυτό οι δήμαρχοι της περιοχής δεν το έχουν αντιληφθεί.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 403 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 19:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.