Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:51 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 10:05

Κωστή Μαραβέγιας: Στην… Εθνική Οδό από εν κινήσει αυτοκίνητο το πρώτο του αρμόνιο ! (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανυπομονησία του Κωστή Μαραβέγια να παίξει μουσική στο ολοκαίνουργιο πρώτο του αρμόνιο το συντομότερο δυνατόν, ήταν η αφορμή για να ζήσει στα νεανικά του χρόνια μια αξέχαστη εμπειρία.   

Την απρόσμενη στιγμή που το πολυπόθητο μουσικό όργανο κατέληξε στο οδόστρωμα της Αντιρρίου – Ιωαννίνων έξω από το Μεσολόγγι αλλά και το τι ακολούθησε, περιέγραψε ο ίδιος ο  τραγουδοποιός με νοσταλγική διάθεση στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και την εκπομπή του Alpha “Καλύτερα δε γίνεται”.

“Ήθελα πάντα να πάρω αρμόνιο μεγάλο. Είχαμε φύγει με τον πατέρα μου και είχαμε πάει στην Πάτρα από το Αγρίνιο. Μας λέει ο πωλητής, «αυτό πρέπει να το στείλω με φορτηγό». Κι εγώ λέω,  «όχι θέλω να το πάρουμε τώρα, δεν θέλω να περιμένω, θέλω να πάμε σπίτι να παίξω».  «Εντάξει, να το πάρουμε», λέει ο πατέρας μου. Μας βοηθάει, το βάζουμε στο πορτμπαγκάζ, το δένει όπως μπορούσε ο πατέρας μου και εκεί στην Εθνική Οδό έξω από το Μεσολόγγι ακούω το πατέρα μου που οδηγεί και βλέπει από τον καθρέφτη: «Μαργαρίτα, έφυγε το αρμόνιο!». Είχε φύγει το αρμόνιο είχε κουτρουβαλιαστεί στο δρόμο, ευτυχώς δεν ερχόταν κανένας από πίσω! Παρκάρει ο πατέρας μου δεξιά, πάμε να δούμε, είχε πάθει κάποιες μικρές φθορές, δεν διαλύθηκε, τελικά λειτουργούσε. Οπότε, αυτό ήταν μια μικρογραφία της ζωής ότι από το απόλυτο χάος, από το τέλος σχεδόν, «αναστήθηκε» ένα μουσικό όργανο και έπαιζε όταν φθάσαμε στον προορισμό μας”.

Ποια είναι η “Ρίτα” στο νέο του τραγούδι;

Κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης καραντίνας ο Κωστής  Μαραβέγιας ετοίμασε στο στούντιο του σπιτιού του το τραγούδι “Ρίτα” που κυκλοφόρησε πρόσφατα και το οποίο χαρακτήρισε  αυτοαναφορικό. “Είναι τραγούδι απολογισμού προσωπικού, τραγούδι που κοιτάζει πώς αλλάζουμε στο χρόνο, χωρίς να παίρνω θέση αν είναι καλύτερα τώρα ή τότε. Απλά, μου έχει λείψει η νιότη, μου έχει λείψει η Ρίτα”, ανέφερε χαρακτηριστικά στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

Εκμυστηρεύτηκε επίσης ότι πρόκειται για μια… “απειλή” σε βάρος του πατέρα του η οποία, εν τέλει, υλοποιήθηκε. “Ο πατέρας μου έχει μια πολύ στενή σχέση με την μητέρα μου αλλά την τσάντιζε, 52 χρόνια είναι μαζί. Οπότε, έχω μεγαλώσει ακούγοντας συνέχεια ένα «Ριιιιιτα»… Όσο μεγαλώνει, τόσο πιο πολύ γκρινιάζει και πιο πολύ φωνάζει «Ριιιιιτα». Και τον έχω απειλήσει: «Κακομοίρη μου θα σε βάλω σε τραγούδι…». Όπως ακριβώς φωνάζω  το «Ρίτα» στο τραγούδι, είναι σαν να ακούς τον πατέρα μου να φωνάζει τη μάνα μου”.

Το video clip του νέου του τραγουδιού:

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωστή Μαραβέγια στον Θοδωρή Κουτσογιανόπουλο (από το 01.35.30 του video της εκπομπής)

Φόνη Γερμενή

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 538 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.