Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:46 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 21:04

Εκτός πρότυπων σχολείων η Αιτωλοακαρνανία – Μετά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επεκτείνεται το δίκτυο των πρότυπων και πειραματικών σχολείων και η διασπορά τους σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, στα 28 πρότυπα και 34 πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως πειραματικά ή ως πρότυπα, 41 και εννέα, αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των πειραματικών και πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Ωστόσο σε αυτά δεν περιλαμβάνεται σχολείο της περιοχής του της Αιτωλοακαρνανίας, παρόλο που  η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγήθηκε θετικά για το Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου και το 6ο Λύκειο Αγρινίου. Ωστόσο η εισήγηση αυτή προσέκρουσε στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών των εν λόγω σχολείων. 

Γιατί όμως είναι αντίθετοι οι εκπαιδευτικοί; Όπως λένε και καταγράφεται ως ο πρώτος λόγος της αντίδρασής τους,γιατί επέλεξαν να υπηρετούν «το δημόσιο σχολείο χωρίς διακρίσεις και κριτήρια επιλογής μαθητών». Εξάλλου μέριμνά τους είναι «η διαφύλαξη του δημοκρατικού και δημόσιου σχολείου». Ως γνωστόν τα πρότυπα σχολεία είναι «χούντες αριστείας»… Είναι σαφές ότι η αντίδρασή τους εκπορεύεται πρωτίστως από τις αναχρονιστικές ιδεολογικές τους αγκυλώσεις. Από εκεί περά όλα τα υπόλοιπα, όπως ο φόβος για τις οργανικές του θέσεις, περισσεύουν…

Τα αποτελέσματα βέβαια της δουλειάς των εκπαιδευτικών και του συστήματος γενικότερα φαίνονται στους διαγωνισμούς PISA του ΟΟΣΑ. Για αυτά τα αποτελέσματα δεν είδαμε ποτέ καμία σοβαρή και σθεναρή αντίδραση από τους εκπαιδευτικούς της χώρας. Η μόνη σοβαρή αντίδραση, θα ήταν να πανηγυρίσουν που πετυχαίνουν το στόχο των ιδεοληψιών τους: το επίπεδο των μαθητών συνολικά να υποβιβάζεται διαρκώς. Ευτυχώς ακόμη κρατούν τα προσχήματα… 

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 487 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.