Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:13 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 21:25

Συνδυασμός "Αξιοπιστία και Προοπτική" για τον Δήμο Θέρμου: Κλείνουν και τα Λουτρά της Μυρτιάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνδυασμός: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΥΡΤΙΑΣ!!!

Η υποβάθμιση της περιοχής του Δήμου Θέρμου συνεχίζεται. Η κατηφορική πορεία δεν έχει σταματημό.

Στα επτά χρόνια άσκησης εξουσίας απ΄ τη σημερινή διοίκηση και στα αρνητικά αυτής, μεταξύ πολλών άλλων, καταγράφονται:

  1. Η μη επαναλειτουργία των Σφαγείων. Μία επένδυση του Δήμου, αρκετών χρημάτων, που αφέθηκε ανολοκλήρωτη παρά την ύπαρξη τροπολογίας που επέτρεπε την αδειοδότηση τους  και αντίστοιχων προγραμμάτων που επέτρεπαν την χρηματοδότησή  τους. Η σημερινή διοίκηση ..... μετέτρεψε τον χώρο των Σφαγείων σε αποθήκη.
  2. Το κλείσιμο του Υποκαστήματος της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα κάτοικοι των όμορων περιοχών να μην έρχονται στο Θέρμο.
  3. Η υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ. Αποχωρούν τρείς υπάλληλοι κι ήλθε ένας.
  4. Η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Θέρμου. Ενδεικτικά, ενώ υπάρχει ασθενοφόρο, δεν λειτουργεί τα βράδια λόγω έλλειψης οδηγού. Το βράδυ δηλαδή δεν μπορεί να ασθενήσει συμπολίτης μας.
  5. Η αναστολή λειτουργίας των Λουτρών Μυρτιάς. Μία από τις ελάχιστες δικές μας πηγές χρηματοδότησης του Δήμου, δεν μπορεί να λειτουργήσει, επειδή δεν διαθέτει το απαραίτητο σήμα λειτουργίας. Φυσικά δεν μιλάμε για χρηματοδότηση της προσπάθειας αξιοποίησης  των Λουτρών Μυρτιάς από το πρόγραμμα Τρίτσης, αφού εμείς βρισκόμαστε μακριά ακόμη από την αδειοδότησή τους. Μετά από 7 χρόνια διοίκησης, αρχίζει και τώρα καταλαβαίνει η δημοτική αρχή, ότι για το κάθε θέμα χρειάζονται στοχευμένες κινήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες. Στο τελευταίο Δ.Σ στις 28/04/2021 η δημοτική αρχή ομολόγησε ότι έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά το θέμα, καθώς ως ότου υπάρξει νέα αδειοδότηση, τα λουτρά θα παραμείνουν κλειστά.     
  6. Η υποβάθμιση της αγροκτηνοτροφίας της περιοχής, που παραδοσιακά είναι η κύρια ενασχόληση των κατοίκων της. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείφθηκαν, γιατί ενώ μπορεί ο Δήμος να καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα Τρίτσης για δημιουργία Αγροτικού δικτύου, παρ΄ όλα ταύτα η σημερινή διοίκηση δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.
  7. Η μη αξιοποίηση πολλών επενδύσεων  που έγιναν στο παρελθόν, οι οποίες αφέθηκαν αναξιοποίητες, π.χ. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κ.α.

Όταν δεν υπάρχει όραμα και σχεδιασμός, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ανυπαρξίας σχεδιασμού και στρατηγικής, το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, το οποίο αν και μετά από πρότασή μας ψηφίστηκε από το Δ.Σ. πριν από αρκετά χρόνια, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί μόλις στο τελευταίο Δ.Σ.

Δυστυχώς όμως αυτές τις εγγενείς αδυναμίες, τις πληρώνει ακριβά ο τόπος, που χρόνο με το χρόνο στερείται του ενεργού ανθρώπινου δυναμικού του. Το κυριότερο όμως είναι ότι στερεύουν κι εξασθενούν συνεχώς και οι δυνατότητες ανάκαμψης, ενώ εκμηδενίζονται οι αναπτυξιακές προοπτικές.

Διαβάστηκε 355 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.