Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:24 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 14:21

Επέκταση των ελέγχων της ΚΑΠ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με περιορισμούς, που θα προβλέπονται σε ολόκληρη την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κανόνες για τη διενέργεια ελέγχων που απαιτούνται για την υποστήριξη της ΚΑΠ και θα έχουν ισχύ και το 2021.

Αυτοί οι κανόνες αποσκοπούν στη μείωση του διοικητικού φόρτου των εθνικών οργανισμών πληρωμών, προσαρμόζοντας τους στις τρέχουσες συνθήκες.

Οι κανόνες επιτρέπουν την αντικατάσταση των επισκέψεων στο αγρόκτημα με τη χρήση εναλλακτικών πηγών αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών, όπως δορυφορικές εικόνες ή φωτογραφίες με γεωγραφικές ετικέτες.

Αυτό το μέτρο διασφαλίζει αξιόπιστους ελέγχους με σεβασμό στον περιορισμό των κινήσεων και την ελαχιστοποίηση των φυσικών επαφών μεταξύ αγροτών και επιθεωρητών. Επιπλέον, οι κανόνες περιλαμβάνουν ευελιξία σχετικά με τις χρόνους που απαιτούνται για τους ελέγχους, επιτρέποντας στα κράτη μέλη να αναβάλουν ελέγχους, ιδίως σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχουν οι περιορισμοί κυκλοφορίας.

Επιπλέον, οι κανόνες περιλαμβάνουν μείωση του αριθμού των φυσικών επιτόπιων ελέγχων που πρέπει να διενεργούνται για μέτρα τα οποία σχετίζονται με την έκταση των καλλιεργειών και τα ζώα, στο πλαίσιο άμεσων ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης, μέτρων αγοράς για τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρασί, τομείς ελαιολάδου και μελισσοκομίας.

Οι κανόνες θα ισχύουν αναδρομικά για την κάλυψη των ελέγχων από τις αρχές του 2021.

Διαβάστηκε 290 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία