Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:27 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 14:36

Ολοκλήρωση Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που υλοποίησε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγρινίου και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας,  σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με τους Δήμους  Βέροιας, Διρφύων Μεσσαπίων, Λαμιέων, Λευκάδα, Λοκρών, Μεσσήνης, Μήλου, Ρήγα Φεραίου, Σκιάθου, Τεμπών και Φαρσάλων, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας. 

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης. Η Δράση αυτή είχε σκοπό την διαδικτυακή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Κατάθλιψη και συμπεριελάμβανε τρεις ενότητες ομιλιών με τα ακόλουθα θέματα:

  • Τρίτη   6/4/21, - Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση  για την κατάθλιψη : Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση  και συννοσηρότητα
  • Τρίτη 13/4/21, - Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19  : Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη- Μορφές θεραπείας - Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19
  • Τρίτη 20/4/21, - Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου κ. Καλαντζής Κωνσταντίνος δήλωσε: «Η κατάθλιψη επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις χώρες.  Η καλύτερη κατανόηση του τι είναι η κατάθλιψη και πώς μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί θα συμβάλει στον περιορισμό των προκαταλήψεων που συνδέονται με αυτήν και θα οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους στο να αναζητήσουν βοήθεια. Η ευαισθητοποίηση και έγκαιρη διάγνωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα θετικής πρόβλεψης της ασθένειας».

Διαβάστηκε 291 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.