Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:14 μμ
 
wm small
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 21:10

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Χρήστος Μάστορας στο «Μουσικό Κουτί» – Δείτε ολόκληρη τη μουσική συνάντηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με διαδρομή που διαρκεί για περισσότερα από 45 χρόνια, εντός και εκτός συνόρων, και τον Χρήστο Μάστορα, έναν εξαιρετικό τραγουδιστή και μέλος ενός από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα, των ΜΕΛΙSSES.

Σε μια μουσική συνάντηση, που θα μείνει αξέχαστη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Χρήστος Μάστορας ενώνουν τις φωνές τους και ερμηνεύουν με μοναδικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια.

Η παρέα επιβιβάζεται στο… ακριβό «Διθέσιο» του Νίκου Αντύπα και της Λίνας Νικολακοπούλου και ξεκινά… Βάζει στη διαπασών το «Έλεγες» από τις ΜΕΛΙSSES και το «Τράβα Σκανδάλη» της Δήμητρας Γαλάνη και της Μυρτώς Κοντοβά.

Στην πορεία συναντά τον John Lennon με το «Imagine», τη Χαρούλα Αλεξίου με το «Ζήτα Μου Ό,τι Θες» και στο ερώτημα «Πού ‘Ναι Η Αγάπη» την απάντηση δίνουν μοναδικά οι ΜΕΛΙSSES. Σε αυτό το μουσικό ταξίδι δεν υπάρχουν «Νικητές Και Χαμένοι», σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, ακόμα και όταν «Το Κύμα», του δημοφιλούς συγκροτήματος με επικεφαλής τον Χρήστο Μάστορα, τους παρασύρει για λίγο στην Κούβα με το «Veinte Años».

Το υπέροχο τραγούδι «Χωρίς Αμορτισέρ» του Νίκου Πορτοκάλογλου, για την ταινία «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, αποκτά νέα δύναμη ερμηνευμένο από τους οικοδεσπότες και τους καλεσμένους της εκπομπής.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μοιράζεται ιστορίες από το ξεκίνημά της στην μουσική, τις συνεργασίες της με κορυφαίους δημιουργούς, τις μουσικές παραστάσεις της που έγραψαν ιστορία και αξέχαστες στιγμές από τις συναυλίες της, εντός και εκτός συνόρων. Επίσης, η σπουδαία ερμηνεύτρια μιλάει για τη «δική της Αλεξάνδρεια».

«Θυμάμαι το γέλιο της μάνας μου, που αντηχούσε σαν καμπάνα στην παραλία της Αλεξάνδρειας, τα παγωτά που έλιωναν και ίσα – ίσα προλάβαινε ο πατέρας μου να μου φέρει να φάω, την καυτή άμμο, τους φοίνικες», λέει στο «Μουσικό Κουτί».

«Τα ακούσματα που είχαμε στο σπίτι ήταν Μοσχολιού και Μπιθικώτσης μαζί βέβαια με τα αραβικά τραγούδια που ακούγονταν απ’ έξω, από τα καφενεία και από τους ανθρώπους που πωλούσαν φρούτα», αναφέρει.

Επίσης μιλά για τα χρυσά μετάλλια που ονειρευόταν: «Είχα τέτοια τρέλα με τον αθλητισμό που όταν τελείωνα το σχολείο και έπρεπε να προπονηθώ, πέρναγα από τα κάγκελα του Πανιωνίου για να ξεκινάω πρώτη την προπόνηση. Έπαιξα βόλεϊ, Α’ Εθνική στον Μύλωνα και ήμουν καλή στα 100 μέτρα και στα 4×100. Αν δεν τύχαινε ο θάνατος του πατέρα μου νομίζω ότι θα είχα ασχοληθεί πολύ γερά για τον αθλητισμό.. Βέβαια, στην τελευταία στροφή με διαφορά στήθους με κέρδισε το τραγούδι. Και τώρα μπαίνω στα γήπεδα αλλά με άλλη ιδιότητα».

Στη συνέχεια η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγουδά το «Μωρό», τη μεγάλη επιτυχία της Λίνας Νικολακοπούλου που έχει συνθέσει ο Νίκος Αντύπας.

«Με την Άλκηστη μπορεί να μην τα έχουμε πει ποτέ στη σκηνή, τα λέμε όμως συχνά τηλεφωνικά… Το “Κύμα”, ένα από τα τραγούδια μας που έγινε επιτυχία, ήταν να το πει η Άλκηστη…», λέει ο Χρήστος Μάστορας στο «Μουσικό Κουτί», αναφερόμενος στην αληθινή φιλία και αλληλοεκτίμηση που ενώνει τους δύο καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια, ο αγαπημένος frontman του συγκροτήματος ΜΕΛΙSSES αποκαλύπτει πώς έγινε ροκάς: «Ο πατέρας μου ήταν παλιοροκάς, είχε φτιάξει μια ηλεκτρική κιθάρα μόνος του από το μηδέν, ακόμα και τους μαγνήτες ο ίδιος τους έφτιαξε. Μπαμπάς και Κουκάκι με έκαναν ροκά».

Αναφέρεται, επίσης, στη δύναμη της μουσικής: «Το τραγούδι ήταν η διέξοδος για να βγω από το δωμάτιό μου. Ήμουν πολύ εσωστρεφές παιδί, νομίζω ότι το να αναγκάσω τον εαυτό μου να βγει στη σκηνή και να εκτεθεί μπροστά σε πολύ κόσμο, ήταν ο μόνος τρόπος να με ξεκλειδώσω και να ξεπεράσω την ντροπή μου. Πήγα κόντρα στον εαυτό μου και στο φόβο μου».

Οι ΜΕΛΙSSES αποτελούν αδιαμφισβήτητα το πιο επιτυχημένο συγκρότημα της τελευταίας δεκαετίας, καθώς στα 13 χρόνια τους έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες από όλα τα είδη, αποδεικνύοντας ότι στη μουσική δεν υπάρχουν στεγανά.

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε φίλοι με τα παιδιά, είναι το στήριγμά μου και είμαι το στήριγμά τους! Με τον Κώστα (Μαυρογένη) και τον Θάνο (Λαΐτσα) πρωτοσυναντηθήκαμε όταν ήμασταν ακόμα στο σχολείο», αναφέρει ο Χρήστος Μάστορας.

Αμέσως μετά ο Χρήστος Μάστορας παίρνει το μικρόφωνο και ξεκινά με το «Κύμα» από τις ΜΕΛΙSSES για να καταλήξει στη διαχρονική επιτυχία «Roxanne» των Police και του Sting, ξεσηκώνοντας όλους στο στούντιο.

Στο jukebox, οι διασκευές από την μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» απογειώνουν τα τραγούδια.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μάς καθηλώνει με την ερμηνεία της στη «Συναυλία». Μας συγκινεί με το «Δε Μας Συγχωρώ» του Νίκου Πορτοκάλογλου και το τραγούδι «Της γυναίκας η καρδιά» του Στράτου Διονυσίου και μας ξεσηκώνει με το «Μάμπο Μπραζιλέρο» του Γιώργου Μουζάκη και το «Να ‘Ταν Η Χαρά Οικόπεδο» του Goran Bregovic.

Ξεχωριστή και η ερμηνεία του Χρήστου Μάστορα στη μεγάλη επιτυχία «Είμαι Αλλού» του συγκροτήματός του, στο αγαπημένο «Superstistion» του Stevie Wonder, στο διαχρονικό «When A Man Loves A Woman» του Michael Bolton, στο θρυλικό «Γιατί» των Πυξ Λαξ και φυσικά στο αξεπέραστο «Βενζινάδικο» της Πρωτοψάλτη.

Τέλος, καλεσμένοι και οικοδεσπότες ενώνουν τις φωνές τους στο «Χειροκρότημα», το εμβληματικό τραγούδι της Δήμητρας Γαλάνη και της Λίνας Νικολακοπούλου.

Απολαύστε ολόκληρη τη μουσική συνάντηση:

Πηγή: hit-channel.com

Διαβάστηκε 865 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.