Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  3:24 μμ
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 15:12

Θετικά αποτιμά τη διαβούλευση για την Υγεία ο Μ.Ζαμπάρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Να ενθαρρύνουμε την ευρεία συμμετοχή των πολιτών”, λέει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ. 

H διαβούλευση για το νέο υγειονομικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε πάνω στο εισηγητικό σχέδιο που παρουσίασε η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.   Την περασμένη Κυριακή έλαβε χώρα η ανοιχτή σύσκεψη για την οποία ειπώθηκαν πολλά. Το agrinionews.gr ζήτησε ένα σχόλιο από τον αγρινιώτη υποδιοικητή της ΥΠΕ Μιλτιάδη Ζαμπάρα που κάνει λόγο για θετική αποτίμηση της δημόσιας διαβούλευσης καλώντας « να ενθαρρύνουμε την ευρεία συμμετοχή των πολιτών». Αναφέρει αναλυτικά ο κ. Ζαμπάρας:

Ευρεία  συμμετοχή και προτάσεις μέσα από τη δημόσια διαβούλευση

«Αρχικά να τονίσω ότι μέσα απο μια διαδικασία που κράτησε 6 ώρες, θέλουμε να κατοχυρώσουμε μια νέα αντίληψη, όπου θα υπάρχει μια ροή επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και των οργάνων λήψης αποφάσεων. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε  την ευρεία  συμμετοχή σε όλα τα στάδια της πολιτικής από την χάραξη μέχρι της εφαρμογής της. Η τελευταία φορά που είχε γίνει δημόσια διαβούλευση ξεπερνά τα 30 χρόνια.

Πέρα από την “ανάγκη” ορισμένων να δημιουργήσουν στην αρχή τεχνητή ένταση και να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση, η “μεγάλη εικόνα” είναι ότι:

Σε μια διαδικασία που κράτησε 6 ώρες, μίλησαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι πρόεδροι επιστημονικών Φορέων (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών, Προεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου κα), οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας και των ΠΕΔΥ, οι Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας και οι Πρόεδροι του Συλλόγου Εργαζομένων των δυο Νοσοκομείων του Νομού, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Αγρινίου, μέλη Δ.Σ του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, νέοι επιστήμονες εξειδικευμένοι σε θέματα αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) και πολίτες απο όλες τις περιοχές του Νομού. Συνολικά έγιναν 42 τοποθετήσεις και κατατέθηκαν εγγράφως προτάσεις για συμβολή στην εισηγητική πρόταση.

Η δημόσια διαβούλευση δεν τελείωσε στις 6/3, αντιθέτως άνοιξε μια διαδικασία διαλόγου, που θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα στις κατά τόπους περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Την αντιλαμβανόμαστε ως ένα δυναμικό αντικείμενο που θα μετουσιωθεί σε μια ολοκληρωμένη πρόταση/σχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας στην Αιτ/νια».

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1671 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 15:17
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News