Σάββατο, 10η Απριλίου 2021  3:18 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 15:19

Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση του Δήμου Ναυπακτίας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Προχωρούν οι διαδικασίες για το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, η προσωρινή ένταξη του Δήμου Ναυπακτίας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2018» για την απαλλοτρίωση ενός εκ των σημαντικότερων ακινήτων εντός της πόλης της Ναυπάκτου, του οικοπέδου Παπαχαραλάμπους.

Στην παρούσα φάση, όπως προβλέπεται, ο Δήμος Ναυπακτίας εντάσσεται στο Πρόγραμμα ως προσωρινός δικαιούχος προκειμένου να ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι, για το συγκεκριμένο οικόπεδο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Πλαστήρα και Καρακουλάκη, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου είχε συγκεντρώσει το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων για την υποβολή του σχετικού αιτήματος στο Πράσινο Ταμείο, με την επιλογή του να προκρίνεται λόγω των βασικών προϋποθέσεων που έθετε το Πρόγραμμα.  Μεταξύ αυτών των προϋποθέσεων ήταν τα προτεινόμενα ακίνητα να έχουν αποχαρακτηριστεί με δικαστικές αποφάσεις άρσης απαλλοτρίωσης. 

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, η πόλη της Ναυπάκτου θα αποκτήσει ένα σημαντικό χώρο αναψυχής και πρασίνου που δύναται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες της.  Σημαντικό είναι δε το γεγονός ότι βρίσκεται εντός του αστικού της ιστού και μάλιστα στο κέντρο του. Χώροι, όπως το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους, αποτελούν βασικά εργαλεία στην πορεία του Δήμου Ναυπακτίας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Διαβάστηκε 47 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα