Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:45 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 11:15

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με φόντο την ιστορική Δερβέκιστα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Δερβέκιστα το χωριό που στρατοπέδευσε ο Γ. Καραϊσκάκης για να ενισχύσει τους Μεσολογγίτες στον αγώνα που έδιναν, εντάχθηκε στο Επίσημο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων του ΄΄ ΕΛΛΑΔΑ 2021 ΄΄.

Ο ρόλος της Αιτωλικής Συμπολιτείας στην Επανάσταση, οι αγωνιστές του Απόκουρου, το Στρατόπεδο Γ. Καραϊσκάκη στην Ανάληψη, η Μάχη του Πετροχωρίου είναι μερικές από τις θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν στην διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων στις 24 & 25 Ιουλίου 2021.

Θα παραστούν 3 Πρέσβεις ξένων χωρών, 4 Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Ιστορικοί και Συγγραφείς, Εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης,της Κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

΄΄ σήμερα δίνουμε στην δημοσιότητα την πρώτη μακέτα των εκδηλώσεων με σεβασμό στους αγωνιστές της εποχής αλλά και στην ανάδειξη του τόπου μας. Οι παρέες ξαναγράφουν ιστορία και όλοι ανταμώνουμε στην Ανάληψη στις 24 & 25 Ιουλίου 2021΄΄ καταλήγει η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΄΄

sinidisi.gr
Διαβάστηκε 452 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.