Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:41 μμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 21:59

Play Out: Παναιτωλικός - Λαμία 0-3

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η super Λαμία έκανε... πλάκα στο Αγρίνιο, διέλυσε από ημίχρονο με 3-0 τον Παναιτωλικό, που μοιάζει συμβιβασμένος με την ιδέα του υποβιβασμού και νιώθει ακόμη πιο σίγουρη για την παραμονή της! Βασιλακάκης, Ντέλετιτς και Ρόμανιτς τα γκολ.

«Αγκαλιά» με την παραμονή της στην κατηγορία ή πιο σωστά μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα μπλέξει βρίσκεται από σήμερα (20/3) η Λαμία, που κέρδισε σε ρυθμό προπόνησης στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 3-0, πήρε την ισοβαθμία μαζί του και «σκαρφάλωσε» στο «+6» από τη θέση των μπαράζ, όπου πλέον βρίσκονται οι «κυανοκίτρινοι» και ο ΟΦΗ. Οσο για τους γηπεδούχους σε έναν αγώνα «τελικό», κυρίως μετά τη νίκη της ΑΕΛ και το βαθμό που πήραν οι Κρητικοί στα παιχνίδια που προηγήθηκαν, παρουσιάστηκαν πνευματικά ανέτοιμοι, χαλαροί και στο πρώτο ημίχρονο, που αποδείχθηκε το «βατερλό» τους, ήταν σα να βρίσκονται σε... άλλο γήπεδο.


Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Εντινγκά στο «6», τον Ντίας στο «8», τους Αριγίμπι, Ντάλσιο στα άκρα και τον Μάζουρεκ πίσω από τον Καρέλη.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε τον Επασί στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Τζανετόπουλο, Αντέτζο, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη στον άξονα, τον Βασιλάκάκη ένα «κλικ» μπροστά τους, τους Ρόμανιτς, Ντέλετιτς στα άκρα και τον Καραμάνο στην επίθεση.


Η ΛΑΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ (24', 27') ΒΡΗΚΕ ΔΙΣ ΣΤΟΧΟ

Για το πρώτο ημίχρονο αρκεί μία φράση για να αποτυπώσει τα δεδομένα του. Η Λαμία έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες της κέρδισαν σχεδόν όλες τις πρώτες και δεύτερες διεκδικούμενες μπάλες, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να αναπτυχθούν και εκμεταλλεύονταν στο έπακρο κάθε κενό στην άμυνά τους, που ήταν πολλά. Οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν εξαιρετικά στο τρανζίσιον και στο 24' ο βγήκε πολύ όμορφα στην αντεπίθεση από τα δεξιά, απέφυγε τον Περέιρα, έκανε συστημένη σέντρα για τον Βασιλακάκη που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα. Λίγο αργότερα (27') ήταν η σειρά του Καραμάνου από τα αριστερά να «κόψει» την κατάλληλη στιγμή στο σημείο του πέναλτι και ο Σέρβος που κινήθηκε σε θέση φορ έκανε ένα ξερό μονοκόμματο σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ Ο ΡΟΜΑΝΙΤΣ ΤΟ 0-3

Οι οποίοι αυτό το τρίλεπτο έδειχναν να βρίσκονται σε... άλλο γήπεδο, ενώ οι φιλοξενούμενοι «χόρευαν» στη βροχή που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για το πώς προσέγγιζαν τον αγώνα. Ο οποίος είχε ουσιαστικά «κριθεί», αφού οι «κυανοκίτρινοι» έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν ουσιαστικά τα καρέ της Λαμίας. Η οποία συνέχισε σε ανάλογο τέμπο και... περίμενε. Ετσι φτάσαμε στο 43', όπου σε βαθιά μπαλιά του Ντέλετιτς που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο Τσότσαλιτς έκανε λάθος, ο Ρόμανιτς βγήκε τετ α τετ και σε ρυθμό προπόνησης πλάσαρε εύστοχα τον Μελίσσα.


ΤΥΠΙΚΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το σκορ στο 0-3, δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως το δεύτερο μισό φάνταζε τυπική υπόθεση. Ο Παναιτωλικός γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 και στα πρώτα λεπτά «φλέρταρε» ορισμένες φορές με το γκολ που υπό προϋποθέσεις θα τον έβαζε ξανά «μέσα» στο ματς. Πιο συγκεκριμένα με τον Βέργο (46') και τον Αριγίμπι (53'), ενώ γενικότερα έδειχνε διάθεση να το «παλέψει». Ομως με την πάροδο του χρόνου η αναμέτρηση «έσβησε», η Λαμία τη διαχειρίστηκε όπως έπρεπε και μετά το 60' οι γηπεδούχοι σήκωναν άσκοπα την μπάλα και δεν απειλούσαν ουσιαστικά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν δύο καλά σουτ με τους Αριγίμπι, Τσότσαλιτς, ενώ και οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει νωρίτερα με τον Τζανδάρη. Στις καθυστερήσεις υπήρξε μία φάση που αντικατοπτρίζει ανάγλυφα τον χθεσινό Παναιτωλικό. Ο Βέργος σε κενή εστία από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και το γκολ δεν ήρθε ούτε τότε, έστω για την τιμή των όπλων.


MVP: Ο Ντέλετιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Με 1 γκολ και 2 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, έκανε άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο ύψος του: Ο Σέρβος ήταν ο κορυφαίος της Λαμίας και όλοι όσοι αγωνίστηκαν ήταν πάρα μα πάρα πολύ καλοί. Τακτικά σωστοί, πήραν μία νίκη «μισή και πλέον παραμονή»

Αδύναμος κρίκος: Τα δύο μπακ του Παναιτωλικού (Μεντίνα, Περέιρα) δεν κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να ανακόψουν τις επιθέσεις των φιλοξενουμένων. Βέβαια όλοι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε κάκιστη βραδιά.

Η γκάφα: Ολη η εικόνα του Παναιτωλικού ήταν μία «γκάφα». Αλλά στο διάστημα 24'-27' ήταν σα να... έφυγαν οι παίκτες του από το γήπεδο.

Το «στραγάλι»: Ηταν τέτοια η εικόνα της αναμέτρησης, όπου τα λάθη του Κουτσιαύτη που «έχασε» φάσεις πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Λαμία κέρδισε δικαιότατα. Εδειξε πως είχε προετοιμαστεί σωστά και είχε «διαβάσει»το ματς. Ο Πανατωλικός, ξέχωρα από το αγωνιστικό κομμάτι, παρουσιάστηκε πνευματικά ανέτοιμος για ένα παιχνίδι μισή κατηγορία. Χωρίς ψυχολογία, τίποτα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Περέιρα (65’ Ταχάρ), Μεντίνα (46’ Γιάκολις), Τσότσαλιτς, Σκαρντοβέλι, Εντινγκά, Ντάλσιο (46’ Βέργος), Ντίας, Μάζουρεκ (46’ Τσιγγάρας), Αριγίμπι, Καρέλης (70’ Αζάντι).

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (78’ Μάντζρεκαρ), Ντέλετιτς (88’ Σαραμαντάς), Καραμάνος, Βασιλακάκης (68’ Μπιάρνασον).

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 330 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.