Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:11 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 23:10

Χειροπιαστή εξέλιξη για το Πλατυγιάλι;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για «χειροπιαστή» εξέλιξη για το Πλατυγιάλι κάνουν λόγο οι πληροφορίες που έρχονται μετά τα ερωτήματα που προκάλεσε ανάρτηση του δημάρχου Ξηρομέρου.

Ο Γιάννης Τριανταφυλλάκη σε post συμπεριέλαβε τη φράση  «κάτι μεγάλο έρχεται σύντομα» και τις φωτογραφίες του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκου Παπαθανάση αντίστοιχα.

Ο συνειρμός που έκαναν οι περισσότεροι αφορά το λιμάνι του Πλατυγιαλίου καθώς όποτε στον Αστακό καλλιεργούνται… αναπτυξιακές ελπίδες αυτές σχετίζονται με τη ΝΑΒΙΠΕ.

Πράγματι λοιπόν οι νεότερες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει συγκεκριμένη εξέλιξη για επένδυση στο λιμάνι την οποία χειρίζεται η ηγεσία του υπουργείου και βέβαια οι ιδιοκτήτες του λιμανιού (που είναι ιδιωτικό, να μην ξεχνιόμαστε) για την οποία δεν θα αργήσουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Γίνεται λόγος και για υπογραφές (σε εμπιστευτικό πρωτόκολλο) και αλλαγή χρήσης τμήματος του λιμανιού (σταματά η βιομηχανική)…

Περισσότερα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά αλλά θυμίζουμε πως τους τελευταίους μήνες δυο επενδυτικά σενάρια διακινήθηκαν για το λιμάνι του Πλατυγιαλίου: το πρώτο το έφερε ως υποψήφιο να φιλοξενήσει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων γερμανικών συμφερόντων (σενάριο ωστόσο με ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες) και το δεύτερο (και πιο ρεαλιστικό) να μετατραπεί εν μέρει σε τουριστικό λιμάνι με εξειδίκευση στο yachting όπως φιλοδοξεί consortium προσώπων που προέρχονται από μια κατασκευαστική και αραβικών κεφαλαίων. Προς τη δεύτερη κατεύθυνση καταγράφεται η κινητικότητα.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως δεκαετίες τώρα συνέχεια ακουγονται σενάρια με επενδυτές  Άραβες,  Κινέζους και…Αμερικάνους. Η ΝΑΒΙΠΕ όμως παραμένει κοιμώμενος αναπτυξιακός γίγαντας χωρίς καν τις κατάλληλες οδικές προσβάσεις. Ευχή λοιπόν είναι ο δήμαρχος Ξηρομέρου να επιβεβαιωθεί και κάτι μεγάλο να έρθει…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 542 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 23:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.