Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:01 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 00:05

ΟΣΔΕ: Η θεσμική λειτουργία είναι πραγματικότητα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βγήκε η Πρόσκληση 2021 2027 για τα ΚΥΔ …και τους νέους Φορείς Υποστήριξης.

Στη Διαύγεια η «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για παράταση της πιστοποίησης των υφιστάμενων ΚΥΔ και την πιστοποίηση νέων ΚΥΔ, και νέων Φορέων Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών (ΦΥΠΥ), στα πλαίσια του ΟΣΔΕ, για τα έτη 2021- 2027».

Σε πείσμα όλων όσοι με νύχια και με δόντια προσπάθησαν να το εμποδίσουν, η Πρόσκληση απ’ το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πλέον γεγονός.

Είναι η πρώτη φορά που πέραν της εύλογης πιστοποίησης των ΚΥΔ, η διαδικασία ανοίγει, με πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια, καταργώντας το επίπλαστο μονοπώλιο της γνωστής μηχανοπαρέας, καθώς εισάγεται η πιστοποίηση των νέων Φορέων Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών σε ΚΥΔ, με κριτήρια την κάλυψη τουλάχιστον 12 Περιφερειακών Ενοτήτων και τον αθροιστικό αριθμό αιτήσεων που εξυπηρετήθηκαν την χρονιά 2020 τουλάχιστον 85.000.

  • Με απλά λόγια, δίνεται η δυνατότητα στα ΚΥΔ της χώρας να έχουν πλέον εναλλακτική επιλογή στο επίπεδο των υπηρεσιών που θέλουν και τον τρόπο συνεργασίας.

Να συν/κρίνου δηλαδή να αξιολογήσουν, να μελετήσουν τις προτάσεις, να επιλέξουν, εν τέλει, τον Φορέα Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών που θα αποδείξει ότι πράγματι δικαιούται αυτόν τον τίτλο, ότι πράγματι δηλαδή θα είναι υποστηρικτικά στο πλευρό τους και θα τους παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

Τέλος οι εικονικές, γενικές και αόριστες δήθεν υπηρεσίες, για τις οποίες μάλιστα θα πρέπει ετσιθελικά να πληρώνουν, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί!

Υπενθυμίζουμε ότι μια σειρά από ΚΥΔ έχει από ετών αντιδράσει αρνούμενο να πληρώνει αυτό το χαράτσι υπέρ του μηχανογράφου και δικαιώθηκε στα δικαστήρια για αυτή της την άρνηση.

Καλούνται, συνεπώς άπαντα τα ΚΥΔ της χώρας να είναι προσεκτικά και να μην βιαστούν να επιλέξουν. Σαφώς και θα πράξουν το καλύτερο για τα ίδια, …πρέπει, όμως, να δουν ρεαλιστικά ποιο είναι αυτό το καλύτερο.

Βέβαια, σήμερα όλοι γνωρίζουν και την ιστορία και την ουσία αυτής της υπόθεσης. Και ξέρουν ότι σε όλες τις σχετικές επισημάνσεις υπήρξε μόνο δικαίωση, ηθική και δικαστική, ενώ απ’ την πλευρά του «κραταιού κρατικοδίαιτου  μηχανογράφου» έμεινε μόνο η σκόνη της συκοφάντησης, της παραπλάνησης, και των εκβιαστικών διλημμάτων.

Επισυνάπτουμε την Πρόσκληση ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 573 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία