Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:26 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 18:37

Πότε θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι ευπαθείς ομάδες και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα και σοβαρό κίνδυνο νόσησης από τον κορονοϊό θα εμβολιαστούν σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΗΔΙΚΑ μετά τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 60 έως 64 ετών, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπουλου για την προτεραιοποίηση των ομάδων του πληθυσμού για την εμβολιαστική κάλυψη.

«Η προχωρημένη ηλικία τείνει να συσχετίζεται με τα υποκείμενα νοσήματα» απάντησε ο κ Κοντοζαμάνης στους ισχυρισμούς της κ Γιαννακοπούλου ότι η χώρα μας μαζί με την Ισπανία είναι οι μοναδικές στην Ευρώπη που έχουν προτάξει οριζόντια ηλικιακά κριτήρια και δεν υπάρχει διαβάθμιση για τις ευπαθείς ομάδες.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμη πως την εισήγηση για την υλοποίηση του εμβολιασμού δεν την κάνει η κυβέρνηση αλλά γνωμοδοτεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, τονίζοντας ότι από τα διεθνή δεδομένα προκύπτει ότι ο παράγοντας της ηλικίας είναι ισχυρός επιβαρυντικός και έτσι έγινε προτεραιοποίηση για τα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Στην επισήμανση της κ Γιαννακόπουλου για το αν τα ευπαθή άτομα θα ήταν καλύτερα να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της johnson & johnson που είναι μονοδοσικό, ο κ Κοντοζαμάνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, προσθέτοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει έρθει στη χώρα μας το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Τα εμβόλια έρχονται σταδιακά. Θα έχουμε εμβόλιο για το σύνολο του πληθυσμού και όπου χρειαστεί, όπως συμπολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν θα στέλνουμε με κινητές ομάδες το εμβόλιο» κατέληξε ο κ Κοντοζαμάνης.

Στέλλα Παπαμιχαήλdikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.