Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:53 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 18:21

Aποτράπηκε η δυνατότητα χρήσης «πράσινης» σήμανσης σε λιπάσματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε κάδμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με συντονισμένη παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ζήτημα της σήμανσης των λιπασμάτων και της δυνατότητας χρήσης εικονογράμματος σε προϊόντα λίπανσης χαμηλής περιεκτικότητας σε κάδμιο, στο σχετικό εγκεκριμένο έγγραφο καθοδήγησης δεν συμπεριλήφθηκε ως παράδειγμα το πράσινο εικονόγραμμα. Σημειώνεται ότι για το ζήτημα αυτό η Ελλάδα συντάχθηκε και με άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ που διατύπωσαν ανάλογες αντιρρήσεις όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ισπανία.

Η δυνατότητα να διαθέτουν τα λιπάσματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε κάδμιο (λιγότερο από 20 mg/kg) σήμανση που θα περιλαμβάνει πράσινο εικονόγραμμα, ασχέτως από τον τρόπο παρασκευής τους και την περιεκτικότητά τους σε βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και άλλες βλαβερές ουσίες, δύναται να δημιουργήσει εσφαλμένη αντίληψη για τους καταναλωτές ως προς τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία σύνθεση των προϊόντων. Συνακόλουθα, η συμπερίληψη στις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της δυνατότητας χρήσης πράσινου εικονογράμματος σε προϊόντα λίπανσης χαμηλής περιεκτικότητας σε κάδμιο θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές στρεβλώσεις στη σχετική ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστηκε 344 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία