Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:22 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 18:32

Δημοσιογράφοι της “Le Figaro” στο Μεσολόγγι για αφιέρωμα στο Λόρδο Βύρωνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη της Ροδάνθης Φλώρου, Προέδρου της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, στον γνωστό Γάλλο συγγραφέα Sylvain Tesson, για λογαριασμό του Γαλλικού περιοδικού LΕ FIGARO, της ομότιτλης Εφημερίδας.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 επισκέφθηκε την Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου, ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας Sylvain Tesson, για να πάρει συνέντευξη από την Πρόεδρο της Β.Ε.Μ., Ροδάνθη Φλώρου, επίσημα απεσταλμένος της Γαλλικής Εφημερίδας Le Figaro, για να δημοσιευθεί στο Εβδομαδιαίο περιοδικό της.

Προσφορά αναμνηστικού στον Sylvain Tesson, το χαρακτικό με τον λόρδο Βύρωνα, που φιλοτέχνησε ο Χαράκτης, Μιχάλης Κότσαρης από το Αιτωλικό για λογαριασμό της Β.Ε.Μ. Photo credits: Thomas Goisque

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 επισκέφθηκε την Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου, ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας Sylvain Tesson, για να πάρει συνέντευξη από την Πρόεδρο της Β.Ε.Μ., Ροδάνθη Φλώρου, επίσημα απεσταλμένος της Γαλλικής Εφημερίδας Le Figaro, για να δημοσιευθεί στο Εβδομαδιαίο περιοδικό της.

Στο Ανδριάντα του λόρδου Βύρωνα στον Κήπο των Ηρώων, έργο του γλύπτη Γεωργίου Βιτάλη (1881) , στο βάθρο του οποίου βρίσκεται θαμμένος μέσα σε λήκυθο, ο πνεύμονας του. Από αριστερά, Sylvain Tesson, Ροδάνθη-Ρόζα Φλώρου, Γιώργος Λύτρας. Photo credits: Thomas Goisque

Ο Sylvain Tesson, θα γράψει ένα εκτενές αφιέρωμα για τον Λόρδο Βύρωνα και το Μεσολόγγι και ενδιαφέρθηκε να επισκεφθεί την Βιβλιοθήκη του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου για τον λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό, της Βυρωνικής Εταιρείας, να συζητήσει για τον ποιητή και λαμπρό φιλέλληνα αλλά και για το πολύπλευρο έργο της Β.Ε.Μ., για το οποίο είχε ακούσει στο Παρίσι από άλλους επιφανείς Βυρωνιστές.

Μνημείο Λόρδου Βύρωνα: Εδώ υπήρχε η οικία του προκρίτου Χρήστου Καψάλη, στην οποία έμεινε ο ποιητής από 5 Ιανουαρίου έως 19 Απριλίου 1824 και άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Χρήστος Καψάλης ανατίναξε την οικία του το βράδυ της Εξόδου στις 10 Απριλίου 1826 μαζί με ανήμπορους και γυναικόπαιδα για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Από αριστερά, Daniel du Lac, Φανή Κουσιπέτκου, Sylvain Tesson, Ροδάνθη Φλώρου, Γιώργος Λύτρας. Photo credits: Thomas Goisque

Τον συγγραφέα, Sylvain Tesson, συνόδευαν ο διακεκριμένος Γάλλος φωτογράφος της Le Figaro και φωτογράφος των βιβλίων του, στις ανά το κόσμο εξερευνήσεις και αναρριχήσεις του, Thomas Goisques, o Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής αναρρίχησης, Daniel du Lac και η Ελληνίδα Εκπαιδεύτρια Αναρρίχησης ΕΟΟΑ και προπονήτρια Ρυθμικής, Φανή Κουσιπέτκου.

Νίκος Πλακίδας, κατασκευαστής παραδοσιακών φορεσιών. Photo credits: Rosa Florou

Ο κατασκευαστής παραδοσιακών φορεσιών Νίκος Πλακίδας, συμμετείχε αρματωμένος στην φωτογράφηση στην Παναγιά της Φοινικιάς, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ευγενική συμμετοχή του.

Ο Sylvain Tesson , γεννημένος το 1972 στο Παρίσι , είναι ένας ταξιδιωτικός συγγραφέας. Σπούδασε Γεωγραφία και επέλεξε από νεαρή ηλικία να κάνει ταξίδια και αποστολές σε συχνά ακραίες συνθήκες (διασχίζοντας ηπείρους με ποδήλατο ή με τα πόδια) από όπου έφερε πίσω τα σημειωματάρια του ή τις ταινίες του.

Συγγραφέας ταξιδιωτικών βιβλίων και βιβλίων που προκαλούν σκέψη, έχει κερδίσει πολλά λογοτεχνικά βραβεία, όπως το βραβείο Goncourt για διηγήματα το 2009 και το βραβείο Renaudot το 2019 .

messolonghinews

Διαβάστηκε 392 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.