Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:21 πμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 20:27

Αυτά είναι τα 10 προϊόντα μας που ζητούν πιστοποίηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γραβιέρα Αμφιλοχίας, τυρί Τσαλαφούτι Αιτωλοακαρνανίας, Μαλαγουζιά Αιτωλοακαρνανίας, Παστή Λίγδα Μεσολογγίου, Αρνάκι Ξηρομέρου, Ελιά Ποικιλίας Καλαμών, Ιχθαλιεύματα Αιτωλοακαρνανίας, Χονδοελιά Αγρινίου, Ελαιόλαδο Αιτωλοακαρνανίας, Μέλι Ορεινών Κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτά είναι τα προϊόντα της περιοχής μας που οδεύουν προς πιστοποίηση. Πρόκειται για την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την καταχώρηση προϊόντων στο μητρώο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Γεωγραφικών Ενδείξεων ή Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων και Ορεινών Περιοχών.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα απ’ την Οικονομική Επιτροπή κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της και χρηματοδοτείται με 158.720,00 ευρώ (αφορά και τα ανάλογα προϊόντα σε Ηλεία και Αχαΐα), ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται και να υποβληθούν, εν τέλει οι σχετικοί φάκελοι και τα αιτήματα προς το ΥπΑΑΤ και την Ε.Ε.

Φυσικά, ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που συντεταγμένα και με ουσιαστική βούληση, γίνεται μια τέτοια προσπάθεια.

Διαβάστηκε 380 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία