Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:40 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 14:19

Ο ρόλος της Αγροτικής Παραγωγής στη Νέα Οικονομία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρέμβαση του προέδρου της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Π. Σατολιά, στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021.

Στην έλλειψη χρηματοδοτικής ρευστότητας και αδυναμίας πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό που αποτελούν ύψιστο πρόβλημα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας, αναφέρθηκε στην παρέμβασή του στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα «Η Τράπεζα της Ελλάδος σας ακούει», ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επανεξέτασης της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Ευρωσυστήματος για τη νομισματική πολιτική.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων (εργαζόμενοι, εργοδότες, αγρότες, οργανώσεις προστασίας περιβάλλοντος, οργανώσεις για θέματα ισότητας των φύλων κ.ά.).

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διοικητής της Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας και τις επιμέρους ενότητες παρουσίασαν στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να εκφράσουν οι συμμετέχοντες κοινωνικοί φορείς τις απόψεις και τις ιδέες τους, συμβάλλοντας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, ώστε να διασφαλιστεί ότι η στρατηγική για τη νομισματική πολιτική του Ευρωσυστήματος είναι κατάλληλη για το σκοπό που υπηρετεί, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

Ο Παύλος Σατολιάς εστίασε στο μείζον για την αγροτική οικονομία πρόβλημα των συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται στη σχέση Eλλήνων αγροτών έναντι των συναδέλφων τους σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, σε ότι αφορά το κόστος και τις διακυμάνσεις των επιτοκίων, ενώ επισήμανε την ανάγκη η χρηματοδότηση των αγροτών να γίνεται με βάση το παραγόμενο προϊόν και όχι με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τις ενισχύσεις. Σε κάθε περίπτωση στόχος, τόνισε ο Π. Σατολιάς, είναι να στηριχτεί η ίδια η παραγωγή και οι άνθρωποι που την υπηρετούν.

Σημείωσε δε, ότι ενδεχόμενη κατάρρευση των εγχώριων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των μεταποιητικών επιχειρήσεων, δεδομένης της πανδημίας, θα οδηγήσουν την χώρα στο να βιώσει οικονομική κρίση μεγαλύτερη από αυτή της αρχής της δεκαετίας του 2010.

"Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι απαιτείται συνένωση δυνάμεων, τόσο για την προστασία του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού και των υποδομών του αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας, όσο και για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας", τόνισε ο Π. Σατολιάς.

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε να διασφαλιστεί θεσμικά και παρεμβατικά όπου χρειαστεί ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας, όχι απλά θα επιβιώσει, αλλά θα οδηγήσει την οικονομία της χώρας στην νέα εποχή. "Να είστε σίγουροι ότι το μαζί που είναι βαθιά πεποίθηση του αγροτικού συνεταιρίζεσθαι αποτελεί απάντηση σε πολλές προκλήσεις", είπε με έμφαση.

Διαβάστηκε 299 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία