Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:12 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 17:30

Θανάσης Σάλτας & Αρετή Κοκκίνου feat. Θέλμα Καραγιάννη - Αλαφροΐσκιωτος (Single)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αλαφροΐσκιωτος , νέο single

των Αρετή Κοκκίνου και Θανάση Σάλτα, σε ερμηνεία Θέλμα Καραγιάννη

Κυκλοφορεί από την FMRecords,

το νέο single

Ο Αλαφροΐσκιωτος , ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το ομώνυμο θεατρικό έργο των Ιωάννα Μαστοράκη και Θανάση Σάλτα , σε μουσική Αρετής Κοκκίνου και στίχους Θανάση Σάλτα το οποίο ερμηνεύει η τραγουδίστρια Θέλμα Καραγιάννη. Στην κρητική λύρα ο Όθωνας Μπικάκης. Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τους λαϊκούςθρύλους της κρητικής παράδοσης και μας παραπέμπει στις παλιές μυστηριακές εκκλησιές της Κρήτης.

ΑΛΑΦΡΟΪΣΚΙΩΤΟΣ

Μες στα άγιο δισκοπότηρο

και με σβηστό καντήλι

να κοινωνήσω τα φιλιά

απ’ τα άγια σου τα χείλη...

Φέρτε το κόκκινο κρασί,

το νάμα στο ποτήρι,

και πρόσφορο στην εκκλησιά λιβάνι να μυρίσει...

Κόρη καλή, κόρη χρυσή,

φεγγαρογεννημένη,

νεραϊδίσιο το κορμίκι αγγελοστολισμένη....

Κόρη καλή, κόρη λευκή

νεράιδοκαμωμένη

να κοινωνήσω το φιλί

κι ο θάνατος ας με βρει...

 

Μουσική: Αρετή Κοκκίνου

Στίχοι: Θανάσης Σάλτας

Ερμηνεία: Θέλμα Καραγιάννη

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Κιθάρα, μαντολίνο, κρουστά: Αρετή Κοκκίνου

Κρητική Λύρα: Όθωνας Μπικάκης

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: StudioClickSakisFragkos

Ηχοληψία-Μίξη Ήχου-Mastering: Σάκης Φράγκος

Κυκλοφορία : FM RECORDS

https://orcd.co/alafroiskiotos

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Θανάσης Σάλτας(ποιητής/συγγραφέας), μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει κερδίσει σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία σε όλα τα είδη του λόγου , Α βραβεία και Αριστεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Ως στιχουργός έχει συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες όπως Τατιάνα Μανωλίδου (Ιστορίες Tango-FmRecords),Πηγή Λυκούδη (Τα Πάθη της Αγάπης-Fm Records ,Γιώργος Παπαδόπουλος (Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή -Fm Records), Χρυσάνθη Οικονομάκη (Φωνές στον Ελικώνα, Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης -Cd Baby, Μηνά Μπόγρη, Δημήτρη Κάσσαρη και Αρετή Κοκκίνου στο cd Στη Σμύρνη κάποτε. Θεατρικά έργα του έχουν αποσπάσει βραβεία και άριστες κριτικές: Τα Πάθη της Αγάπης παίχτηκαν στην Τουρκία στο θέατρο Bademler της Σμύρνης, Δόνα Γη και Δον Αστέρης στο θέατρο Σταθμός, Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης στο θέατρο Παραμυθίας, Στη Σμύρνη κάποτε στο θέατροτης Ημέρας ενώ σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο Βλέπε και Φεύγα της Ιωάννας Μαστοράκη στο θέατρο Παραμυθίας και θέατρο της Ημέρας για το οποίο απέσπασε άριστες κριτικές απόκριτικό παραστάσεων της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών –Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν κι Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου –Χορού.

Αρετή Κοκκίνου (συνθέτρια,παίζει κιθάρα και μαντολίνο). Είναι διπλωματούχος σύνθεσης στο "Ωδείο Athenaeum" μεδάσκαλο τον Χρήστο Αναστασίου.Έχειστο ενεργητικό της συνολικά πάνω από πενήντα δικά της δισκογραφημένα κομμάτια ενώ έχει συμμετάσχει σε δισκογραφία και καλλιτεχνικά προγράμματα άλλων καλλιτεχνών αναλαμβάνοντας την ενορχήστρωση ή παίζοντας κιθάρα και μαντολίνο.Η σύνθεσή της για τρεις κιθάρες με τίτλο “Mediterraneo” συμπεριλήφθηκε στο soundtrack6 Ελλήνων συνθετών για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2017 στη Αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων (Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018, Κορέα).

Δισκογραφικά και συναυλιακά έχει συνεργαστεί με πάμπολλους ερμηνευτές, μεταξύ αυτών η Ερωφίλη, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Αργυρώ Καπαρού, η Πένυ Ξενάκη, η Μαρία Κανελλοπούλου, η Θέλμα Καραγιάννη, ο Νίκος Καρακαλπάκης η Ελισσάβετ Καρατζόλη, η Ζωή Τηγανούρια, ο Βασίλης Λέκκας, η Έρρικα Πατρικίου, ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος.

Έγραψε τη μουσική στις εξής θεατρικές παραστάσεις

α) (2015-16) “Τα χρόνια του φιδιού-Λιπεσάνορες” του Δ. Βαρβαρήγου σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαντέλη με πρωταγωνίστρια την κ. Γεωργία Ζώη

β) «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, (καλοκαίρι 2017) από τη θεατρική ομάδα ΑΤΡΕΙΔΕΣ σε σκηνοθεσία Βίβιαν Ιωάννου.

γ) “Η Εφημερίς των Κυριών-Το Όνειρο”, της Έλενας Παλαιολόγου (2018) σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου με πρωταγωνίστριες τις κες Βίκυ Μαραγκάκη, Θεοδώρα Σιάρκου, Μόρφω Τσαϊρέλη.

δ) “Ζεί της Άρτας το Γιοφύρι” (2020) , έμμετρη κωμωδία του Λεωνίδα Τσίπη σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.

ε) “Στη Σμύρνη... κάποτε” (2020) σε κείμενα του Θανάση Σάλτα και σκηνοθεσία Ιωάννας Μαστοράκη.

Διαβάστηκε 444 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.