Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:57 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 18:30

Τα μισά και κατιτίς παραπάνω η Αχαΐα (ως συνήθως)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα μισά και κατιτίς παραπάνω πήρε η Αχαΐα, τα υπόλοιπα μοιράστηκαν η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία. Από τα 30 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας για τις κορωνόπληκτες επιχειρήσεις 15,6 εκατ. θα πάρουν επιχειρήσεις στην Αχαΐα, 7,7 εκατ. επιχειρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία 6,7 εκατ. επιχειρήσεις της Ηλείας.

Φυσικά και είναι απολύτως λογικό στην Αχαΐα να κατευθυνθούν περισσότερα χρήματα. Όχι μόνο και λόγω πληθυσμιακών δεδομένων, αλλά και επειδή η Αχαΐα διαθέτει περισσότερες επιχειρήσεις, που κατατάσσονται στις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις ήταν προσανατολισμένη η (πανελλαδική) προκήρυξη του πρώτου προγράμματος από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας. Η δεύτερη προκύρηξη όμως, που επίκειται, θα είναι βάσει εξαγγελιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περισσότερο στοχευμένη στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα αλλάξει άραγε τότε αυτή η μεγάλη ανισοκατανομή των χρημάτων σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων; Θα περιμένουμε για να δούμε και να κρίνουμε αναλόγως.

Σε πρώτη φάση πάντως η Αχαΐα, ως συνήθως, είναι η κερδισμένη. Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, ως αποπαίδια, απέχουν παρασάγγας.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 399 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.