Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:22 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 20:47

Ομαλά η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες για τους μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την στιγμή που Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 6η ΥΠΕ κάνουν προσπάθειες για να καλύψουν τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να κάνουν test covid δωρεάν, οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν test την Κυριακή στο ΚΑΠΗ του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο ήταν μόλις 86!

Επανήλθαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές και η πρώτη ημέρα κύλησε κατά κανόνα ήρεμα και χωρίς προβλήματα, καθώς πλέον οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν και στην πράξη τι έπρεπε να πράξουν για να ξεκινήσουν τα μαθήματα έτσι όπως έπρεπε. Αντίστοιχη είναι και στην Αιτωλοακαρνανία η εικόνα της πρώτης μέρας σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδη Λουκόπουλο.

«Η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά, δεν αναφέρθηκαν προβλήματα ούτε από Διευθυντές σχολείων, ούτε και από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Η πρώτη προσέγγιση μαθητών και εκπαιδευτικών μετά από περίπου δύο μήνες κλειστών σχολικών μονάδων ήταν πολύ καλή για τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα εκτός από τα απρόοπτα που δεν υπήρξαν και δεν αναφέρθηκαν στην διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι διαδικασία με την διανομή μασκών από τους δήμους ανά το νομό κινείται ομαλά και σχεδόν έχει ολοκληρωθεί σε κάθε δήμο. Οι μάσκες αυτές τις εξασφάλισε η ΚΕΔΕ και τις παραχώρησε στους δήμους ώστε να κάνουν την διανομή. Απ ότι ενημερωθήκαμε για το ζήτημα αυτό δεν υπήρξαν προβλήματα όπως είχαν καταγραφεί κατά το παρελθόν σε διάφορες περιοχές, ωστόσο οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πως για όλη την διαδικασία υπεύθυνη είναι η σχολική επιτροπή και η αρμόδια Αντιδημαρχία κάθε δήμου» τόνισε ο κ. Λουκόπουλος.

Ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε και στα covid test που διεξάγονται στην Αιτωλοακαρνανία για τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα ο κ. Λουκόπουλος τόνισε: «υπάρχει διαδικαστικά πλατφόρμα μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να κάνουν δωρεάν rapid test και να ενημερώνονται για ποιες δυνατότητες έχουν. Παράλληλα έχουν δηλωθεί επίσημα σημεία και ώρες που οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία σε όλο το φάσμα του νομού ώστε ο κάθε εκπαιδευτικός να επιλέξει το σημείο που τον βολεύει για να κάνει το test, για το οποίο η απάντηση θα είναι άμεση. Η διαδικασία αυτή έγινε σε συνεργασία με της 6ή ΥΠΕ, και υπάρχει προγραμματισμός για τα σημεία και τις ώρες που θα οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δωρεάν το τεστ τους.

Ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή για τις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου έχει ως εξής: Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου. Οι ώρες προσέλευσης θα είναι από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ., ενώ ο προγραμματισμό για την περιοχή του Αγρινίου έχει ως εξής: Σήμερα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον χώρο του ΚΑΠΗ  Αγρινίου από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τεστ είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους τον προσωπικό τους αριθμό ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους».

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η 6η ΥΠΕ κάνουν αγώνα δρόμου για να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία για να πραγματοποιήσουν rapid test οι εκπαιδευτικοί την Κυριακή που διεξήχθησαν rapid test για εκπαιδευτικούς στο Αγρίνιο, στο ΚΑΠΗ του Αγίου Δημητρίου η προσέλευση δεν ήταν και η ικανοποιητική, αντιθέτως. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για την περιοχή του Αγρινίου Κώστα Ποσονίδη οι εκπαιδευτικοί που προσήλθαν στο ΚΑΠΗ για test ήταν μόλις 86!

Μάλιστα, ο κ. Ποσονίδης σε δηλώσεις που είχε κάνει στην «Σ» στην έκδοση του Σαββάτου 9/1/21 ανέφερε: «οι εκτιμήσεις μας ήταν πως θα διεξαχθούν περίπου 300 rapid τεστ σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα λάμβαναν γρήγορα την απάντηση για το αν το τεστ τους ήταν αρνητικό ή θετικό. Για το λόγο αυτό ήταν στο ΚΑΠΗ και οι τέσσερις ΚΟΜΥ της περιοχής. Εκτιμούμε πως μόνο στην περιοχή του Αγρινίου συνολικά θα υποβληθούν σε rapid τεστ λόγω της έναρξης των μαθημάτων του δημοτικού και του νηπιαγωγείου περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί καθ όλη την διάρκεια της περιόδου διεξαγωγής των τεστ». Οι εκτιμήσεις και οι προσδοκίες διαψεύστηκαν στην πράξη!

Ακόμη, ο κ. Λουκόπουλος μίλησε και για τις περίφημες κουβερτούλες που έχουν κατακλίσει τα social media! Συγκεκριμένα φέρεται οδηγία που υπουργείου να αναφέρει πως οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους στο σχολείο μια κουβερτούλα την οποία θα χρησιμοποιούν στο 10λεπτο κατά την διάρκεια του μαθήματος που τα παράθυρα θα πρέπει να είναι ανοιχτά λέγοντας: «ο 10λεπτος αερισμός την ώρα του μαθήματος είναι μέσα στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά για την κουβερτούλα δεν γνωρίζουμε κάτι».

Κωνσταντίνος Χονδρός-Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 288 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 21:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.