Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:55 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 14:13

Επιστροφή για περίπου 450 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Υποβλήθηκαν σε τεστ covid οι 120 υπάλληλοι των παιδικών σταθμών του δήμου Αγρινίου πριν επιστρέψουν στην εργασία τους
  • Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου  

Περίπου 450 παιδιά από την Δευτέρα επιστρέφουν στους 17 παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγρινίου μετά από ένα μεγάλο διάστημα εγκλεισμού λόγω της πανδημίας. Ο δήμος Αγρινίου ήδη έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε όλα να είναι έτοιμα την Δευτέρα και όλοι να είναι στις θέσεις τους υγιείς.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των παιδικών σταθμών για την επαναλειτουργία τους οι 120 υπάλληλοι των παιδικών σταθμών ήδη έχουν κάνει τεστ covid και οι καθαρίστριες από άλλες κλειστές δομές του δήμου έχουν στελεχώσει τους παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα ο κάθε παιδικός σταθμός να διαθέτει δύο και τρεις καθαρίστριες ανάλογα με την δυναμικότητά του!

Σε κάθε παιδικό σταθμό ήδη υπάρχει πρόβλεψη για διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων των παιδιών, όπως επίσης υπάρχει πρόβλεψη για την εφαρμογή όλων των οδηγιών και των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, όπου είναι εφικτό.  Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η χρήση μάσκας  είναι προαιρετική για τα παιδιά.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου (φωτο αρχείου)

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου μιλώντας για το θέμα τόνισε: «φροντίσαμε οι 120 υπάλληλοι των παιδικών σταθμών του δήμου Αγρινίου πριν ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί να υποβληθούν σε τεστ covid, ώστε να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστη έκπληξη, εξάλλου φροντίζουμε κάθε 15 ημέρες να πραγματοποιούν τεστ covid όλοι οι υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι είναι σε υπηρεσίες και δομές που εργάζονται κανονικά. Για τον εμβολιασμό των υπαλλήλων μας δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν έχουμε καμία ενημέρωση, αλλά ελπίζουμε πως σύντομα θα μπορούν να εμβολιστούν. Ενισχύσαμε τους 17  παιδικούς σταθμούς του δήμου με καθαρίστριες από δομές που έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών οι παιδικοί σταθμοί να διαθέτουν δύο ή και τρεις καθαρίστριες, ενώ να αναφέρω πως οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργαζόμενους. Ευελπιστούμε πως όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς και θα είμαστε όλοι ασφαλείς».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”  

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 222 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.