Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:30 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 00:41

«Μια άδικη πρωτοχρονιά για βιοπαλαιστές στο Περδικάκι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προ ημερών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) στο Περδικάκι του ορεινού Βάλτου επιβλήθηκε πρόστιμο για παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το πρόστιμο ωστόσο δεν περιορίζεται στα 5000 ευρώ που αφορούν τον ιδιοκτήτη αλλά επιπλέον 3000 καλείται να πληρώσει η σύζυγος του ως προσωρινή υπεύθυνη του καταστήματος.

Ζευγάρι βιοπαλαιστών δηλαδή θα κληθεί να πληρώσει 8000 ευρώ, ποσό υπέρογκο.

Το agrinionews.gr σήμερα δημοσιεύει ένα κείμενο της  Αφροδίτης Κατσαδούρη,  κόρης του ζευγαριού. Το site δεν είναι σε θέση να γνωρίζει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και ως εκ τούτου δεν δύναται να υιοθετήσει τα καταγγελλόμενα.

Συμμερίζεται ωστόσο την άποψη όσων υποστηρίζουν το τελευταίο διάστημα πως οι έλεγχοι για την τήρηση των νόμων δεν μπορεί να γίνεται με δύο μέτρα και δυο σταθμά στη χώρα και ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καταγράφονται συνωστισμοί και άλλα κακώς κείμενα η αυστηρότητα του Νόμου να εξαντλείται στις περιπτώσεις βιοπαλαιστών που επιμένουν να μένουν στα χωριά τους και να τα κρατούν ζωντανά.

Η επιστολή αυτούσια:

Παραμονές πρωτοχρονιάς το Α.Τ Εμπεσσού εξάντλησε όλη του την αμείλικτη αυστηρότητα και επέβαλε το εξουθενωτικό, ανήκουστο και άδικο πρόστιμο των 8.000 (!) ευρώ στην επιχείρηση των γονιών μου, η οποία εδρεύει σε ένα μικρό χωριό του ορεινού Βάλτου Αιτωλ/νιας, εν ενόματι Περδικάκι, αφού συνέλαβε τη μητέρα μου, ύστερα από επώνυμη και μετά ανώνυμη, και μετά πάλι επώνυμη και στο τέλος ανώνυμη καταγγελία.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα μου οδηγήθηκε στο Α.Τ Εμπεσσού χωρίς να της επιδοθεί πρόστιμο εκείνο το βράδυ. Στη συνέχεια οδηγήθηκε αργά το βράδυ στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αγρινίου, όπου υπέστη σωματικό έλεγχο, πέρασε ολόκληρη νύχτα στο κρατητήριο.

Την επόμενη ημέρα, όταν η μητέρα μου αφέθηκε ελεύθερη, μετέβη οικειοθελώς στις 13.40 στο Α.Τ Εμπεσσού -προκειμένω να υποβάλλει αίτημα σχετικά με τα στοιχεία του καταγγέλλοντος- τότε της επιδόθηκε το πρόστιμο.

Η επιχείρηση μας είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σύμφωνα με την αστυνομία διαπιστώθηκε παράβαση της Κ.Υ.Α από τις 14-12-2020, αφού «εξυπηρετούσε τέσσερις καθήμενους πελάτες να καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά».

Οι δε «θαμώνες», οι οποίοι αδίκως ορίσθησαν ως «παραβάτες» και «καθήμενοι» από την αστυνομία, έφεραν μαζί τους το απαραίτητο έντυπο μετακίνησης και παρόλ’ αυτά έλαβαν κλήση από τον αξιωματικό αστυνομίας με την αιτιολογία «ότι δεν έφεραν το έντυπο μετακίνησης».

Οι δε «θαμώνες» ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ πουθενά στην κλήση της μητέρας μου, ΠΟΣΑ και ΠΟΙΑ ακριβώς άτομα ήταν, τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, ούτε αν συνελήφθησαν ΕΝΤΟΣ του καταστήματος ή ΕΞΩ από αυτό.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας μου, ιδιοκτήτης της επιχείρησης ΔΕΝ παρίστατο ποτέ εκεί, εισέπραξε όμως το πρόστιμο με το οποίο το κράτος τον τιμωρεί για παράβαση των μέτρων και αναστολή της επιχείρησης μέχρι τις 13-1-2020 (!) – ημερομηνία παρελθούσα.

Της δε μητέρας μου, της επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3000 ευρώ ως προσωρινής υπευθύνου (!) ενώ γνώριζαν ότι δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο πρόσωπο αλλά για την γυναίκα του ιδιοκτήτη.

Στην ίδια οικογένεια συνεπώς, εν μέσω τέτοιας οικονομικής εξουθένωσης και κρίσης, ενός εργασιακού και ψυχολογικού αδιέξοδου, με τις μικρές επιχειρήσεις να αργοπεθαίνουν και να κινδυνεύουν με κατάρρευση, τα όργανα της τάξεως θέλησαν να επιδείξουν ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ την αυστηρότητα τους και την κατά γράμμα τήρηση του νόμου, και πάντα με την πρόφαση της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, επέβαλαν το εξωφρενικό πρόστιμο των 8.000 ευρώ στον μεροκαματιάρη πατέρα μου και την άνεργη μητέρα μου.

Το πρόσωπο της εξουσίας σε συνδυασμό με την μνησικακία που μας περιβάλλει, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, δείχνουν, γαυγίζοντας, τα κοφτερά τους δόντια.

Η κατσίκα του γείτονα πρέπει να σφαγιαστεί γιατί δεν πρέπει να αναπνέει. Το κυνήγι της σάρκας και των μαγισσών έχει ξεκινήσει – και κανείς αδύναμος, φτωχός, βιοπαλαιστής δεν θα γλυτώσει. Ο ανθός των παράνομα ισχυρών είναι αυτός που θα επικρατήσει. Ο χωριανός θα σκοτώνει τον χωριανό, και ύστερα αναπαυμένος από τον δικό του χαμό, ευτυχισμένος θα γελάει.

Το μοντέλο της εκδικητικότητας που επιδεικνύει η εξουσία, κρατική και όχι μόνο, θα ισοπεδώνει, χωρίς φραγμούς, ακόμα και στις πιο αδύναμες ομάδες πολιτών.

Τα κατώτερα ένστικτα του καθενός, έχουν ήδη βγει στην επιφάνεια και γυρνούν από εδώ και εκεί διαβολικά, περιμένοντας το επόμενο τους θύμα.

Δεν τους νοιάζει αν είσαι φτωχός, αν πεθαίνεις μπροστά στα δικά τους μάτια, αν τους ξεκουφαίνεις με τους κύκνειους οδυρμούς που αφήνεις…

Δεν τους νοιάζει που παλεύεις παλικάρι, Ακρίτας από 5 χρόνων, με όλα τα ακραία φυσικά φαινόμενα της φύσης -βροχές, αέρηδες, καταιγίδες, χιόνια- για να τις μεγαλώσεις, να τις δεις να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, να φεύγουν από εδώ για να φτιάξουν τις ζωές τους, δεν τους νοιάζεις, ποτέ δεν θα τους νοιάξεις.

Δεν τους νοιάζει που από τα 18 σου τους έχεις αφιερώσει μια ολόκληρη ζωή, αιώνια πίστη στα κοριτσίστικα όνειρα τους, πραγματοποιώντας κάθε φορά όποιο όνειρο τρελό σου ψιθύριζαν παιδικά στο αυτί, και εκπληρώνοντας τον ρόλο σου ως «σούπερ μαμά» ακόμα και στην πρώτη άσπρη τρίχα που εμφανίστηκε στο τριαντάχρονο πια κεφαλάκι.

Δεν τρέφω αυταπάτες περί ευαισθητοποίησης κανενός, δεν ζητώ ειδική μεταχείριση ούτε και θέλω να εγχειρήσω τη μαυρίλα που οι άνθρωποι κουβαλάνε.

Ποιος το είπε, εξάλλου, ότι στις μικρές κοινωνίες η ευτυχία δεν τελειώνει τα αποθέματά της και ότι αέναα οι άνθρωποι, χωρίς κακία, θα σου χαμογελάνε. Ζητώ την κρατά γράμμα τήρηση του νόμου, η οποία ποτέ δεν τηρείται, όταν τα ίδια όργανα της τάξεως ΔΕΝ έχουν αποδείξεις και εγγράφως αποδεδειγμένα έχουν σφάλλει.

*Σήμερα απορρίφθηκε η ένστασή μας, την οποία καταθέσαμε προ ημερών με τον δικηγόρο μας, με τη δικαιολογία ότι θίγεται το δημόσιο συμφέρον.

Αφροδίτη Κατσαδούρη

πηγή: Agrinionews.gr

Διαβάστηκε 743 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.