Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:12 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 14:40

Και τώρα, …δουλειά!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι μεγάλες προκλήσεις και το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Σπ. Λιβανός.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ορκωμοσία του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον Σπήλιο Λιβανό να αναλαμβάνει πλέον ένα δύσκολο και κρίσιμο για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία χαρτοφυλάκιο, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου τον οποίο καλείται να διαδραματίσει.

  • Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του.

Ξέρουμε ότι μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Ούτε έτοιμες λύσεις. Και φυσικά, όπως ισχύει για όλους και σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα κρίνουμε και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος.

Αισιοδοξούμε, όμως, ότι ο κ. Λιβανός, ο οποίος και πολύ καλά γνωρίζει τα προβλήματα, αλλά και τις μεγάλες προοπτικές του χώρου, θα εργαστεί μεθοδικά και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε ο απολογισμός, όταν έρθει η ώρα, να είναι θετικός.

Και η αλήθεια είναι ότι οι προσδοκίες μας δεν περιορίζονται απλά και μόνο σε έναν θετικό απολογισμό! Να δούμε τη μεγάλη διαφορά περιμένουμε…

Όχι μόνο για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αιτωλοακαρνανία, όπου έχει και πρέπει να διαχειριστεί ζητήματα που συσσωρεύονται επί δεκαετίες, αλλά για το σύνολο της χώρας.

Μόλις προ ημερών λέγαμε και γράφαμε στη στήλη ότι το 2021 μπορεί να είναι «η χρονιά του αγρότη». Εάν και εφόσον, βεβαίως…

Μιλάμε πλέον για την 4η βιομηχανική επανάσταση, για τα δίκτυα 5ης γενιάς, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, για τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής.

Ο κόσμος αλλάζει και η πανδημία, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, επιτάχυνε αυτή τη μεταβολή.

Το απολύτως θετικό στην περίπτωση του νέου υπουργού είναι ότι αυτός καλείται τώρα να διαχειριστεί τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ και μαζί ότι μπορεί να ενσωματωθεί απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία, σε μια Ευρώπη που σαφώς δίνει την κατεύθυνση στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας.

Άρα, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό!

Και σε αυτό το πεδίο θα κινηθεί ο νέος υπουργός, ο οποίος πράγματι έχει και τις γνώσεις και τις προϋποθέσεις για να αφήσει το όνομά του με κεφαλαία γράμματα στο βιβλίο της αγροτικής ιστορίας του τόπου.

Μην ξεχνάμε ότι αυτό που μόλις αναφέραμε, δεν είναι στοιχείο ματαιοδοξίας. Και ο κ. Λιβανός, έχοντας γαλουχηθεί πολιτικά με τις διδαχές και την πολιτική ορθοστασία ενός Κανελλόπουλου, το καταλαβαίνει καλύτερα απ’ όλους.

  • Άλλωστε, η υστεροφημία ήταν το μεγάλο ζητούμενο για όλους εκείνους τους σπουδαίους ανθρώπους το όνομα των oποίων το θυμόμαστε ακόμη και χιλιάδες χρόνια μετά, ακριβώς επειδή εργάστηκαν για το τι θα αφήσουν πίσω τους και για το πώς θα τους θυμούνται οι επόμενες γενιές.

Αυτό, συνεπώς, θα πρέπει να είναι ο οδηγός.

Πέρασε κόσμος και κοσμάκης απ’ το συγκεκριμένο υπουργείο. Όπως πέρασαν πολλοί και διάφοροι Αιτωλοακαρνάνες απ’ τα υπουργικά συμβούλια.

Πόσους θυμόμαστε και για ποιο έργο;

Ιδού, λοιπόν, η μεγάλη πρόκληση, το στοίχημα για τον νέο υπουργό.

Διαβάστηκε 297 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία