Σάββατο, 26η Νοεμβρίου 2022  10:05 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 18:24

Τέλος για το λογισμικό Adobe Flash Player

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η εταιρεία Adobe σταματά από σήμερα, την υποστήριξη και τις ενημερώσεις ασφαλείας του γνωστού λογισμικού της Flash Player.

To Flash, όπως έγινε γνωστό, πρωτοκυκλοφόρησε το 1996 και υπήρξε καθοριστικό στη δημιουργία κινούμενων εικόνων και παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Βοήθησε επίσης τις πρώιμες εκδόσεις ιστότοπων, όπως το YouTube, να μεταδώσουν βίντεο.

Παρόλα αυτά, ανησυχίες για την ασφάλεια του λογισμικού και η σχετική βραδύτητα με την οποία το Flash ακολούθησε τις εξελίξεις στην τεχνολογία του Διαδικτύου και το πέρασμα στην εποχή των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, οδήγησαν σταδιακά στην απαξίωσή του.

Το 2010 ο Στιβ Τζομπς έγραψε τη διάσημη ανοιχτή επιστολή του με τίτλο «Σκέψεις για το Flash», στην οποία επέκρινε το λογισμικό και εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η Apple δεν θα επέτρεπε πλέον να «τρέχει» σε προϊόντα της.

Την εποχή εκείνη η επιστολή του αφεντικού της Apple προκάλεσε αντιπαραθέσεις, όμως σύντομα και άλλες εταιρείες πήραν τις αποστάσεις τους από το Flash, με αποτέλεσμα η δημοτικότητά του να εξασθενεί διαρκώς.

Μεγάλες εταιρείες, όπως το Facebook, το Netflix και το YouTube μετέδιδαν βίντεο στα κινητά τηλέφωνα χωρίς το Flash. Έτσι, το Νοέμβριο του 2011 η Adobe ανακοίνωσε ότι τερματίζει την υποστήριξη του Flash για προγράμματα περιήγησης για κινητά, όχι όμως για τους υπολογιστές.

Tο τελευταίο πλήγμα ήρθε το 2014 όταν κυκλοφόρησε το HTML5, που παρείχε πολλές από τις λειτουργίες του Flash, αλλά δεν απαιτούσε από τους χρήστες να εγκαταστήσουν ένα συγκεκριμένο πρόσθετο.

Το 2015 η Apple «έκοψε» το συγκεκριμένο plug-in από το Safari, το δικό της πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και η Google άρχισε να μπλοκάρει περιεχόμενο Flash μέσω του Chrome.

Τον Ιούλιο του 2017 η Adobe ανακοίνωσε ότι o Flash Player θα φτάσει στο τέλος της υποστήριξης στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

H Adobe έχει δημοσιεύσει οδηγίες για την απεγκατάσταση του Flash Player για συστήματα Windows και Mac OS.

pronews.gr

Διαβάστηκε 499 φορές

BLACK FRIDAY 

Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News