Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:46 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 18:22

Σε αυτά υστερεί το Πλατυγιάλι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά λιμάνια ερίζουν για την επένδυση της Next e.GO Mobile στην Ελλάδα. Η Καβάλα, ο Βόλος, η Πάτρα, το Πλατυγιάλι ακόμη και η περιοχή της Κοζάνης – Πτολεμαϊδας, λόγω της απολιγνιτοποίησης είναι υποψήφιες περιοχές για να φιλοξενήσουν αυτή τη μεγάλη επένδυση.

Που θα κάτσει η… μπίλια όμως, κανείς δεν ξέρει ακόμη. Προφανώς τον πρώτο λόγο έχει ο επενδυτής. Ωστόσο ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, που χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς για το επενδυτικό σχέδιο της Next e.GO Mobile σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα” περιέγραψε τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ο τόπος που θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. ΜΑ»,

Αυτές οι προϋποθέσεις αφορούν τον χώρο εγκατάστασης του εργοστασίου και το μέγεθος του οικοπέδου, τα τετραγωνικά που μπορούν να αδειοδοτηθούν, το οικοσύστημα που θα προμηθεύει τη λειτουργία του, τα ενεργειακά αποθέματα από ΑΠΕ, την πρόσβαση σε μεγάλα οδικά δίκτυα, την πρόσβαση σε τρένο και την εγγύτητα σε λιμάνι.

Ορισμένα από αυτά τα πλεονεκτήμα η ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλιού τα διαθέτει, δεν διαθέτει όμως το “οικοσύστημα” που θα προμηθεύει τη λειτουργία του, τα ενεργειακά αποθέματα από ΑΠΕ και την πρόσβαση σε τρένο…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 613 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα